Guider
Choklad-skolan
Choklad är ett antal olika livsmedel baserade på kakaobönan. Bönan framställs av kakaoträdet Theobroma cacaos frukt. Kakaoträdet har odlats i Mellanamerika åtminstone sedan 600-talet av mayaindianer.
Bönorna tros ha använts i åtminstone 2 500 år. Följ historien här i Choklad-skolan på DinVinguide.se
Bönorna tros ha använts i åtminstone 2 500 år. Följ historien här i Choklad-skolan på DinVinguide.se
Hämtar annons
Choklad-skolan med Gustaf Mabrouk
Chokladens historia – Hur allt började
Chokladens Historia – Utvecklingen i Europa
Chokladen i Sverige – Choklad-skolan
Kakaoplantaget choklad-skolan
Kakaoträdet – Chokladskolan
I chokladfabriken – Chokladskolan
Torkningen och förberedelser för export – Chokladskolan
Skörd och jäsning – Chokladskolan
Lite kort om kakaohalten – Chokladskolan
Tillsatser i choklad – Chokladskolan
Hur man provar choklad – Chokladskolan