Sofia Ander
27 april 2025
Hej maj, hej vår och hej vin! Samt ett 30-tal nya viner som lanseras nu på fredag i det tillfälliga sortimentet.
Anders Levander
25 april 2025
Våren är snart i antågande och solen värmer. Det är snart dags att skörda de första fina primörerna. Vissa kan i södra Sverige komma smygandes redan nu i april. Läs om Sparris och vin
Sofia Ander
24 april 2025
Jag är nyligen hemkommen från mitt första första besök i Prag, men förhoppningsvis inte det sista. Det är en stad som ger energi. Där det gamla möter det nya. Där ölen skummar i glasen i sällskap av lokala viner, nytänkande vad gäller mat och historiska byggnader.
Magnus Reuterdahl
23 april 2025
För oss som inte har en trädgård, altan eller balkong så blir naturen vårt uterum. När vi vill äta utomhus får vi ta en picknick en utflykt i det gröna eller besöka en uteservering.
Sofia Ander
20 april 2025
Efter en kortare påskpaus är det vindags igen. Vi har en vecka att ta igen så fredagens lansering är därmed extra omfattande och består av över 40 nya viner.
Anders Levander
18 april 2025
Påsken är här och våren gör sitt intåg med full kraft. Jag älskar påsken med alla sina traditioner. Låt oss utforska några av mina favoritdrycker som passar perfekt till påskbordet. Läs mer om påskens bästa drycker.
Sofia Ander
17 april 2025
Malbec var en gång i tiden en av de mest odlade druvorna i Frankrike. Ursprunget är Bordeaux, där den sedan länge blivit omsprungen av cabernet sauvignon, merlot och cabernet franc.
Magnus Reuterdahl
16 april 2025
Det är onsdagen före påsk. Idag är det dymmelsonsdagen och med den inleds påskfriden. Snart är dock påsken här och med den får vi festa och skråla, njuta av dignande bord, fyllda vinkaraffer och smaka svala välsmakande snapsar. Häng med!
Sofia Ander
14 april 2025
Det kom många nyheter under mars månad. Utöver tillfälliga lanseringar och nytt i det fasta sortimentet anlände det också en hel del nytt på den alkoholfria hyllan. Där hittar vi allt från cider till must och mousserande te. Många överraskande och goda val.
Fredrik Schelin
11 april 2025
Le Printemps des Champagnes är en årlig och prestigefylld händelse som äger rum i det berömda Champagnedistriktet i Frankrike.
Sofia Ander
10 april 2025
Aprilväder kräva sina drycker. Samt kläder. En annan var alldeles för ivrig, gick bestämt ner i förrådet med alla varma sköna vinterkläder. Kvar på krokarna är tunna vårjackor och gott om optimism. För våren och värmen den kommer tillbaka. Det är i alla fall en sak som är säker med denna årstid och april.
Magnus Reuterdahl
9 april 2025
För mig är ägg, lamm och bordeaux något av påskmatens treenighet. Traditionell mat som har en koppling till helgens religiösa historia. Idag presenterar jag några recept som utgår från dessa råvaror men kanske inte är jättevanliga på just påskbordet. Till det tipsar jag också om ett gäng viner från Bordeaux. Häng med!
Sofia Ander
6 april 2025
Det börjar verka vår banne mig. Det doftar och smakar onekligen så i månadens andra lansering nu den 11 april.
Fredrik Schelin
4 april 2025
Vitt vin tar mark – står nu för 43 % av världens vinkonsumtion.
Sofia Ander
3 april 2025
Stora bjässar till vinföretag, dåliga arbetsförhållanden och låga priser. Sydafrika i ett nötskal - om man ska se till nidbilden som finns av landets vinnäring. Det är bara en liten del av sanningen, tack och lov. Med det skrivet ska vi tillägga att det finns oerhört mycket att jobba på och mycket som bör och måste göras bättre. En av de firmor som ingår i det fina undantaget är Arniston Bay, grundat 1996.
Magnus Reuterdahl
2 april 2025
I helgen var det grillväder på riktigt, då solen värmer och du känner att nu, nu är det dags att ta fram grillen ur källarförrådet, garaget eller var den nu fått ligga i ide sedan i höstas. Jag vet att det finns gott om grillälskare som använder grillen året runt, men för mig och många andra så är det nu, på våren, som grillsäsongen börjar på allvar. Här kommer lite tankar kring, recept på bra tillbehör till det grillade och vintips inför årets grilläventyr, häng med!