Utforska alla våra artiklar
Anders Levander
Läs hela artikeln18 april 2025
Påskens bästa drycker
Påsken är här och våren gör sitt intåg med full kraft. Jag älskar påsken med alla sina traditioner. Låt oss utforska några av mina favoritdrycker som passar perfekt till påskbordet. Läs mer om påskens bästa drycker.
Sofia Ander
Läs hela artikeln17 april 2025
Malbec World Day 17 april
Malbec var en gång i tiden en av de mest odlade druvorna i Frankrike. Ursprunget är Bordeaux, där den sedan länge blivit omsprungen av cabernet sauvignon, merlot och cabernet franc.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln16 april 2025
Efter stillhet kommer fest
Det är onsdagen före påsk. Idag är det dymmelsonsdagen och med den inleds påskfriden. Snart är dock påsken här och med den får vi festa och skråla, njuta av dignande bord, fyllda vinkaraffer och smaka svala välsmakande snapsar. Häng med!
Sofia Ander
Läs hela artikeln14 april 2025
Nya alkoholfria val på hyllan
Det kom många nyheter under mars månad. Utöver tillfälliga lanseringar och nytt i det fasta sortimentet anlände det också en hel del nytt på den alkoholfria hyllan. Där hittar vi allt från cider till must och mousserande te. Många överraskande och goda val.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln11 april 2025
Le Printemps des Champagnes
Le Printemps des Champagnes är en årlig och prestigefylld händelse som äger rum i det berömda Champagnedistriktet i Frankrike.
Sofia Ander
Läs hela artikeln10 april 2025
Vårens lilla röda
Aprilväder kräva sina drycker. Samt kläder. En annan var alldeles för ivrig, gick bestämt ner i förrådet med alla varma sköna vinterkläder. Kvar på krokarna är tunna vårjackor och gott om optimism. För våren och värmen den kommer tillbaka. Det är i alla fall en sak som är säker med denna årstid och april.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln9 april 2025
Ägg, lamm och Bordeaux
För mig är ägg, lamm och bordeaux något av påskmatens treenighet. Traditionell mat som har en koppling till helgens religiösa historia. Idag presenterar jag några recept som utgår från dessa råvaror men kanske inte är jättevanliga på just påskbordet. Till det tipsar jag också om ett gäng viner från Bordeaux. Häng med!
Sofia Ander
Läs hela artikeln6 april 2025
Sofias tips – tillfälligt sortiment 11 april 2025
Det börjar verka vår banne mig. Det doftar och smakar onekligen så i månadens andra lansering nu den 11 april.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln4 april 2025
Vitt vin tar mark
Vitt vin tar mark – står nu för 43 % av världens vinkonsumtion.
Sofia Ander
Läs hela artikeln3 april 2025
Månadens vinhus: Arniston Bay
Stora bjässar till vinföretag, dåliga arbetsförhållanden och låga priser. Sydafrika i ett nötskal - om man ska se till nidbilden som finns av landets vinnäring. Det är bara en liten del av sanningen, tack och lov. Med det skrivet ska vi tillägga att det finns oerhört mycket att jobba på och mycket som bör och måste göras bättre. En av de firmor som ingår i det fina undantaget är Arniston Bay, grundat 1996.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln2 april 2025
Grilltider, tillbehör och viner
I helgen var det grillväder på riktigt, då solen värmer och du känner att nu, nu är det dags att ta fram grillen ur källarförrådet, garaget eller var den nu fått ligga i ide sedan i höstas. Jag vet att det finns gott om grillälskare som använder grillen året runt, men för mig och många andra så är det nu, på våren, som grillsäsongen börjar på allvar. Här kommer lite tankar kring, recept på bra tillbehör till det grillade och vintips inför årets grilläventyr, häng med!
Sofia Ander
Läs hela artikeln30 mars 2025
Sofias tips – tillfällig lansering 4 april 2025
Då var det plötsligt april! Ett steg närmare våren, solen och de ljusa tiderna har faktiskt redan kommit. Med ljuset och sommartiden kommer också lite nya viner i tillfälligt sortiment. Plus våra tips så klart.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln28 mars 2025
Gramona Spaniens bästa bubbel
Mousserande vin från Spanien är känt för sin unika karaktär och kvalitet. Många av dessa viner framställs med den traditionella metoden, samma teknik som används i det berömda distriktet Champagne. Dock används ofta andra druvsorter, inklusive flera lokala spanska varianter, vilket ger vinerna en distinkt och egen stil. Denna kombination av traditionell vinframställning och lokala druvor ger mousserande viner med en rik och varierad smakprofil som uppskattas av vinälskare världen över, så även av mig.
Sofia Ander
Läs hela artikeln27 mars 2025
Wallenbergare och vin
Visst kan man dricka vin till Wallenbergare. En rätt som innehåller mycket smör och grädde säger alltid ja till vin. Här tar vi en spaning på denna lyxiga pannbiff extra allt och kombinerar med några väl valda viner.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln26 mars 2025
Musslor och vin eller tequila?
Musslor och vin eller tequila? Idag fokuserar jag på musslor. Jag går igenom några av de vanligare musslorna vi hittar i fiskdisken och jag delar recept från vårt arkiv. Som en bonus bjuder jag på ett nytt recept, där jag använder tequila istället för vin. Häng med!
Sofia Ander
Läs hela artikeln23 mars 2025
Sofias tips – tillfällig lansering 28 mars 2025
Månadens sista lansering är en grandios en. Över 40 nya viner, där flertalet skulle ha lanserats tidigare under året.
