Sofia Ander
23 mars 2025
Månadens sista lansering är en grandios en. Över 40 nya viner, där flertalet skulle ha lanserats tidigare under året.
Fredrik Schelin
21 mars 2025
Vi fortsätter vår artikelserie "Resa i Champagne" med att besöka huvudstaden i Champagnedistriktet, Reims. Dyk in i en del av Frankrike, med dess historia, arv, kultur, gastronomi och, naturligtvis champagne.
Sofia Ander
20 mars 2025
Tjockt skal, bra struktur, hög syra och expressiva smaker. Där har vi savagnin, en lokal druva i lilla regionen Jura. Följ med och smaka på savagnin.
Magnus Reuterdahl
19 mars 2025
Alvarelhão, alvarinho och docal – välkommen till Portugal och en hel massa spännande druvor. Idag fokuserar jag på regionen Vinho Verde och viner som passar perfekt nu när vårsolens första stålar börjar värma upp våra frusna själar. Häng med!
Sofia Ander
16 mars 2025
Månadens nästa sista lansering är en liten en, bara 32 viner släpps denna vecka, men vi ska nog klara oss ändå. För det är en lansering som är bubblande, rosa, frisk och fylligt. Allt i ett.
Anders Levander
14 mars 2025
En ny stjärna på Italiens vinhimmel börjar upptäckas av allt fler. Alta Langa är en relativt ny företeelse från det vackra Piemonte. Vi talar om kvalitetsbubbel av högsta klass.
Sofia Ander
13 mars 2025
Vi fortsätter med vår artikelserie där vi tittar närmare på en specifik druva. Fast från olika ursprung, producenter och med olika avtryck. Tiden har kommit till nebbiolo, stjärnan i norra Italien och en av de främsta i världen.
Magnus Reuterdahl
12 mars 2025
Svenska destillerier Gotlands Ginfabrik. Enligt Dryckesbranschrapporten (2023) är den grupp av dryckesproducenter som ökar mest i Sverige spritproducenterna. Det finns minst 120 spritproducenter i Sverige idag och mellan åren 2020-2023 hade de ökat med 40% i antal. Därför kommer vi i år att lyfta fram några svenska producenter som speglar det nya spritsverige och som vi på DinVinguide.se har fastnat för. Idag tittar vi på Gotlands Ginfabrik!
Sofia Ander
9 mars 2025
Ännu en fredag med ett viniöst innehåll. Vi har provat omkring 30 viner och även del av veckans webblanseringar. Skrolla ner så finner ni veckans viktigaste inköpslista inför den 14 mars.
Fredrik Schelin
7 mars 2025
Vi fortsätter vår artikelserie "Resa i Champagne" med att utforska det charmiga och pittoreska distriktet Côte des Bar, även känt som Aube, beläget längst söderut i regionen.
Sofia Ander
6 mars 2025
Clotilde Davenne har vi skrivit om förut. Vi kommer göra det igen. Detta år och inte minst denna vecka har flera anledningar. För det första är det Internationella Kvinnodagen nu på lördag den 8 mars. För det andra firar Clotilde Davenne att hon grundande sin egen vinfirma för 20 år sedan.
Magnus Reuterdahl
5 mars 2025
Häromdagen frossade vi på semlor och idag är det dags att dra åt svångremmen. Askonsdagen är här! Det är den första dagen i fastetiden. Häng med!
Sofia Ander
2 mars 2025
Äntligen mars. Väck med januari och februari. Fram med sommartid och fram med nya viner. Över 30 nyheter lanseras nu på fredag den 7 mars.
Anders Levander
28 februari 2025
Italien är nog mest känt för sina röda viner och det gäller absolut för vinregionen Abruzzo. Regionens röda vin gjort på druvan montepulciano har många svenska beundrare. Men DinVinguide.se har under februari 2025 även provat vita viner från Abruzzo. Abruzzos vita vinerna är minst lika bra som de röda, om inte bättre. Denna gång fokuserar jag på viner gjorda på druvan trebbiano, läs mer i Abruzzos vita sida.
Sofia Ander
27 februari 2025
Det blir inte bara en tillfällig lansering denna vecka, det blir en ny uppsättning drycker i det fasta sortimentet också. Alla produkter finns på hyllan från och med lördag den 1 mars. Här kommer vår förhandstitt.
Magnus Reuterdahl
26 februari 2025
Det finns många temadagar under ett år, en del är gamla och andra tillkommer. En som är ny och känns angelägen är Husmanskostens dag (den 26 februari). Den har tillkommit genom ett initiativ som startades av Pontus Frithiof. Vi på DinVinguide.se, älskar husmanskost i alla dess former, åtminstone nästa alla, så idag lyfter vi hatten för den folkliga maten!