Utforska alla våra artiklar
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln8 januari 2025
Pizza, pyttipanna och pasta
Pizza, pyttipanna och pasta, det är mat som jag tycker passar perfekt i januari. God mat som är enkle att göra, är god och framförallt långt från julmatens smaker. Till detta behövs också lite god dryck och idag fokuserar jag på bra vardagsviner som passar till mat av denna typ.
Sofia Ander
Läs hela artikeln6 januari 2025
Månadens vinhus: Allesverloren Wine Estate
Året första vinhus blir en hederlig trotjänare. Något bekant och något tryggt. Men också ett vinhus som är i förändring, där en ny generation precis tagit över. Följ med till Sydafrika och hälsa på hos Allesverloren i Swartland.
Sofia Ander
Läs hela artikeln2 januari 2025
Starta året med alkoholfritt
En vit månad eller vecka? Nyårslöfte eller hälsotänk? Att välja alkoholfritt är en växande trend. I Sverige och i Europa. Några av anledningarna är redan nämnda. Den yngre generationen har kanske inte växt upp i hem där man dricker vin till maten. Då det mer naturligt att dricka något alkoholfritt. Många tänker på hälsan och väljer därför bort alkoholen helt.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln1 januari 2025
Välkommen till år 2025
God morgon. Välkommen till år 2025 och tack och hej år 2024. Igår var det många flaskor bubbel som avnjöts och jag tror att många med mig höjde en skål för att fira in det nya året, och för att kasta en tanke på det som just flytt. Idag funderar jag dock mer på vad som komma skall, häng med!
Sofia Ander
Läs hela artikeln30 december 2024
Sofias årskrönika
En årskrönika blir alltid lika mycket en tillbakablick som något av en framtidsspaning. För att kunna blicka framåt måste man också blicka bakåt. Summera, värdera och tänka på året som passerat. Läs Sofias årskrönika.
Sofia Ander
Läs hela artikeln26 december 2024
Bubbel utanför Champagne
Glöggen är slut (äntligen), skinkan nästan uppäten och sillen ska ut. Dags för nästa högtid - den det bubblar om. Idag ska vi kika på vad som bubblar utanför Champagne.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln25 december 2024
I skuggan av tomtetabberaset – juldagen
Julbordet är ett minne blott, tomten har lämnat oss och kring granen ligger ett lager av presentpapper. När det kommer till julbordet finns det dock ofta rester, minnen efter julbordets alla smaker och lockelser. Idag funderar jag lite på hur man kan ta hand om dessa.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln20 december 2024
Fredrik Schelins julbordsvin
Julen närmar sig med stormsteg och det är dags att välja det perfekta vinet till julbordet. I denna artikel delar jag med mig av mina bästa vintips ur fast sortiment som lyfter fram smakerna i de traditionella julrätterna. Utforska Fredrik Schelins utvalda julbordsvin och hitta det perfekta vintipset till din julmiddag!
Sofia Ander
Läs hela artikeln19 december 2024
Julens ostar
Ingen middag utan ost och ingen god jul utan ost. Hur ser det ut på ert julbord, vilka ostar är måsten och vad dricker ni till? Läs om Julens ostar.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln18 december 2024
Bland tomtar och buteljer
Renarna ryktas, tomtefar äter extra portioner med gröt och nissarna packar presenter på löpande band. Det är jul i luften! Granen står kanske inte grön och grann i varje stuga än, men det börjar åtminstone bli lite utplockat hos min granförsäljare. Om du inte beställt dina juldrycker hos vårt monopol så blir det nog att förlita sig på bolagshyllan därför skickar jag med lite sista-minuten-tips på buteljer i fasta sortimentet inför helgerna samt några kluckande julklappstips.
Sofia Ander
Läs hela artikeln16 december 2024
Kluckande klappar kvar på hyllan
Det har varit ett lanseringstätt år - igen. Som gran finale berikades hyllorna med över 60 viner i årets sista tillfälliga släpp. Mycket finns kvar på hyllan, mer än tidigare år. Anledningen stavas inflation och en situation där man drar sig för att göra ”onödiga” köp. Vin köps fortfarande i samma takt, men inte i samma priskategori. Man vill inte chansa på en flaska för 3-400 kronor, läs kluckande klappar kvar på hyllan.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln13 december 2024
Fredrik Schelins jul och nyårschampagne
Med sin eleganta mousse och rika smakprofil är champagne den perfekta drycken att höja stämningen med under årets mest festliga högtider. Upptäck årets mest eftertraktade jul- och nyårschampagner, noggrant utvalda av Fredrik Schelin, till att göra dina firanden ännu mer minnesvärda.
Sofia Ander
Läs hela artikeln12 december 2024
Sofias julbord med vin
På mitt julbord kommer ni inte hitta sill. Ingen nubbe. Ingen öl. Däremot blir det vin, skinka och god stämning. Välkommen till Sofias julbord med vin.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln11 december 2024
Magnus brännvinsbord till julmaten
Magnus brännvinsbord till julmaten. Julbordet dignar av mat och är en kakafoni av smaker och dofter. Maten kräver drycker som möter upp smakerna, Jag vill också ha en digestif och en efter-maten-drink samt en jamare när man sitter framför den öppna spisen och värmer fötterna. Detta är mina val bland akvaviter, snapsar och nubbar med mera till julens rätter. Häng med!
Sofia Ander
Läs hela artikeln9 december 2024
Julens lilla söta
Vi behöver antagligen inte mer sött i jul. Men å andra sidan är det så otroligt mycket vi inte ska göra, inte behöver eller borde. Låt julen vara en tid då vi kan få frossa lite och gotta oss. Vara dekadenta. Varför inte tillsammans med ett glas av julens lilla söta.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln6 december 2024
Vikingarnas cognac
Larsen Cognac är kanske mer känd som "Vikingarnas cognac". År 1926 grundade norrmannen Jens Reidar Larsen, Larsen Cognac. Efter att ha seglat över haven i jakt på rikedomar, inspirerad av sina vikingaförfäder slog han sig slutligen ned i det natursköna landskapet Cognac i södra Frankrike.
Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt
inspirerande nyhetsbrev
och få information om inspirerande artiklar, exklusiva viner, erbjudanden samt innehåll om alkoholhaltiga drycker. (Du kan när som helst avregistrera dig).