Magnus Reuterdahl
Vi är mitt i sommaren och visst känns det lite som en klassisk svensk sommar, det vill säga som en mycket långt utdragen april-månad. Det är ömsom regn, storm, kyla, solsken och hetta. De dagar då vädrets makter inte är med oss är det skönt att kunna skapa sommarkänslor alldeles oavsett. Jag gör det med mat och dryck, exempelvis från Portugal! Häng på!
Magnus Reuterdahl
Cognac vinet som blev destillat. Eau-de-vie är sprit gjort på vin. Cognac är ett världens mest kända och älskade eau-de-vie. Jag besökte regionen för någon vecka sedan och blev påmind hur bra, hur komplext, mångfacetterad men framför allt elegant denna dryck kan vara. Det jag tycker gör den ännu roligare är dess nära släktskap med min favoritdryck, vinet och att det är en sprit där vi kan prata om terroir. Häng på och lär dig mer om regionen, spriten och druvorna!
Magnus Reuterdahl
Appellationen Carema DOC i Piemonte är något av en bortglömd pärla som är redo att upptäckas. Här görs viner på druvan nebbiolo med massor av fräschör. Jag besökte appellation med I Vini del Piemonte i juni 2024. Häng på!
Magnus Reuterdahl
Med sommarens intåg och solens heta strålar så är vi mitt i rosévinssäsongen. Just därför provar vi på DinVinguide.se massor med roséviner, i syfte att hitta de bästa. Söker du roséviner att njuta av så kommer här ett antal tips från på roséviner från regionerna Provence och Loire.
Magnus Reuterdahl
Akvavit till midsommarmaten. Jag gillar variation och vill gärna ha några olika snapsar till de olika rätterna. Vissa snapsar passar bättre till fisk och skaldjur, några passar bättre till kallskuret och några till det grillade eller varma. I år blir det akvavit för hela slanten, med undantag för midsommargroggen. I denna artikel hittar du också några av våra favoritrecept inför midsommar. Häng med.
Magnus Reuterdahl
Snaps, nubbe eller sup. En liten dryck med lång historia som många förknippar med högtider såsom julen, påsken, midsommaren och fester såsom kräftskivan och surströmmingsskivan. Häng på så reder vi ut historien om den lille, den store, kvarten med flera.
Magnus Reuterdahl
Kan man vara ledig för mycket? Kanske inte, men våren blir ganska upphackad av alla röda dagar. Jag klagar dock inte, näst på tur är nationaldagen, den 6 juni. Vet du varför vi firar den och hur firar du nationaldagen? Vi på DinVinguide.se har funderat lite på detta och tipsar om några lämplig drycker att skåla med.
Magnus Reuterdahl
Äter kungen hamburgare? Enligt uppgift har det slunkit ned minst en! Jag gillar hamburgare, oavsett om kungen godkänner dem eller inte och oavsett om de är grillade eller stekta. Nu är det dags att njuta av den Internationella Burgardagen eller Hamburgarens dag. Denna infaller 28:e maj.