Samling av vinflaskkorkar med olika märken och tryck, perfekt för vinälskare i Sverige.
Magnus Reuterdahl

SkribentMagnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl har skrivit för DinVinguide sedan 2012. Han var också en av de tidigaste svenska vinbloggarna och har var med och startade det internationella nätverket #winelover. Magnus har specialiserat sig på viner från bland annat Bourgogne, Bordeaux, Piemonte, Portugal, Centraleuropa, Georgien och Balkan men han har också rest och provat mycket vin i Italien och Spanien. Han gillar också att laga mat och delar ofta med sig av recept dels från Kina, svensk husman och historiska recept. Till detta kommer en fäbless för snaps och baijiu. Vid sidan av vinet arbetar Magnus också som arkeolog. Med detta följer ett stort intresse för historia och kulturhistoria vilket också berör vinet och maten.
Annons för viner
Hem / Skribenter /

Magnus Reuterdahl

Magnus senaste artiklar

  • Hemmagjord pizza Pizza, pyttipanna och pasta

    Magnus Reuterdahl

    8 januari 2025

    Pizza, pyttipanna och pasta

    Pizza, pyttipanna och pasta, det är mat som jag tycker passar perfekt i januari. God mat som är enkle att göra, är god och framförallt långt från julmatens smaker. Till detta behövs också lite god dryck och idag fokuserar jag på bra vardagsviner som passar till mat av denna typ.

    Läs hela artikeln
  • I backspegeln och framåt igen

    Magnus Reuterdahl

    1 januari 2025

    Välkommen till år 2025

    God morgon. Välkommen till år 2025 och tack och hej år 2024. Igår var det många flaskor bubbel som avnjöts och jag tror att många med mig höjde en skål för att fira in det nya året, och för att kasta en tanke på det som just flytt. Idag funderar jag dock mer på vad som komma skall, häng med!

    Läs hela artikeln
  • Traditionell jul

    Magnus Reuterdahl

    25 december 2024

    I skuggan av tomtetabberaset – juldagen

    Julbordet är ett minne blott, tomten har lämnat oss och kring granen ligger ett lager av presentpapper. När det kommer till julbordet finns det dock ofta rester, minnen efter julbordets alla smaker och lockelser. Idag funderar jag lite på hur man kan ta hand om dessa.

    Läs hela artikeln
  • tomten

    Magnus Reuterdahl

    18 december 2024

    Bland tomtar och buteljer

    Renarna ryktas, tomtefar äter extra portioner med gröt och nissarna packar presenter på löpande band. Det är jul i luften! Granen står kanske inte grön och grann i varje stuga än, men det börjar åtminstone bli lite utplockat hos min granförsäljare. Om du inte beställt dina juldrycker hos vårt monopol så blir det nog att förlita sig på bolagshyllan därför skickar jag med lite sista-minuten-tips på buteljer i fasta sortimentet inför helgerna samt några kluckande julklappstips.

    Läs hela artikeln
  • Röda viner till julens mat

    Magnus Reuterdahl

    11 december 2024

    Magnus brännvinsbord till julmaten

    Magnus brännvinsbord till julmaten. Julbordet dignar av mat och är en kakafoni av smaker och dofter. Maten kräver drycker som möter upp smakerna, Jag vill också ha en digestif och en efter-maten-drink samt en jamare när man sitter framför den öppna spisen och värmer fötterna. Detta är mina val bland akvaviter, snapsar och nubbar med mera till julens rätter. Häng med!

    Läs hela artikeln
  • Portvin hedonistens självklara val

    Magnus Reuterdahl

    4 december 2024

    Portvin är hedonistens självklara val

    Portvin är hedonistens självklara val nu när det lackar mot jul. För mig är detta en självklar del av julfirandet, men vilken sorts port ska man välja? Ska det vara rödvinsport, vit port eller träfatslagrad port såsom tawny? Vet du inte vad som är din grej? Ingen fara, häng med på en resa i portvinets land och förlustelser i dess smaker.

    Läs hela artikeln
  • Piemonte Piedmont

    Magnus Reuterdahl

    27 november 2024

    Nizza där barbera får stå i centrum

    Barbera är Piemontes folkhemsdruva, il vino del poplo, folkets vin. Det är den mest odlade druvan, den som räddar hem ekonomin men sällan den mest ansedda eller upplyfta. Det är svårt att vara folkets vin och på samma gång var vinkällarens stjärna. Nizza håller på att förändra den ordningen, de har spänt bågen högt och idag producerar de viner på barbera som med fog kan kallas såväl kungar som drottningar, precis som sina grannar.

    Läs hela artikeln
  • Musslor

    Magnus Reuterdahl

    20 november 2024

    Amerikansk husman – Long Island chowder

    Hösten är musseltider, det betyder att jag gärna lagar chowders av olika slag. Idag är det dags för en Long Island clam chowder. Det är en smakrik och mycket god krämig soppa eller gryta med såväl tomat som grädde och givetvis massor av musslor. Comfort food för hösten och vintern. Häng med!

    Läs hela artikeln
1 av 110
Annons för viner

Utforska populära sidor

Annons för viner
Bild på en vinranka med vindruvor

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt
inspirerande nyhetsbrev

och få information om inspirerande artiklar, exklusiva viner, erbjudanden samt innehåll om alkoholhaltiga drycker. (Du kan när som helst avregistrera dig).