SkribentMagnus Reuterdahl
Magnus senaste artiklar
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln8 januari 2025Pizza, pyttipanna och pasta
Pizza, pyttipanna och pasta, det är mat som jag tycker passar perfekt i januari. God mat som är enkle att göra, är god och framförallt långt från julmatens smaker. Till detta behövs också lite god dryck och idag fokuserar jag på bra vardagsviner som passar till mat av denna typ.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln1 januari 2025Välkommen till år 2025
God morgon. Välkommen till år 2025 och tack och hej år 2024. Igår var det många flaskor bubbel som avnjöts och jag tror att många med mig höjde en skål för att fira in det nya året, och för att kasta en tanke på det som just flytt. Idag funderar jag dock mer på vad som komma skall, häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln25 december 2024I skuggan av tomtetabberaset – juldagen
Julbordet är ett minne blott, tomten har lämnat oss och kring granen ligger ett lager av presentpapper. När det kommer till julbordet finns det dock ofta rester, minnen efter julbordets alla smaker och lockelser. Idag funderar jag lite på hur man kan ta hand om dessa.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln18 december 2024Bland tomtar och buteljer
Renarna ryktas, tomtefar äter extra portioner med gröt och nissarna packar presenter på löpande band. Det är jul i luften! Granen står kanske inte grön och grann i varje stuga än, men det börjar åtminstone bli lite utplockat hos min granförsäljare. Om du inte beställt dina juldrycker hos vårt monopol så blir det nog att förlita sig på bolagshyllan därför skickar jag med lite sista-minuten-tips på buteljer i fasta sortimentet inför helgerna samt några kluckande julklappstips.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln11 december 2024Magnus brännvinsbord till julmaten
Magnus brännvinsbord till julmaten. Julbordet dignar av mat och är en kakafoni av smaker och dofter. Maten kräver drycker som möter upp smakerna, Jag vill också ha en digestif och en efter-maten-drink samt en jamare när man sitter framför den öppna spisen och värmer fötterna. Detta är mina val bland akvaviter, snapsar och nubbar med mera till julens rätter. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln4 december 2024Portvin är hedonistens självklara val
Portvin är hedonistens självklara val nu när det lackar mot jul. För mig är detta en självklar del av julfirandet, men vilken sorts port ska man välja? Ska det vara rödvinsport, vit port eller träfatslagrad port såsom tawny? Vet du inte vad som är din grej? Ingen fara, häng med på en resa i portvinets land och förlustelser i dess smaker.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln27 november 2024Nizza där barbera får stå i centrum
Barbera är Piemontes folkhemsdruva, il vino del poplo, folkets vin. Det är den mest odlade druvan, den som räddar hem ekonomin men sällan den mest ansedda eller upplyfta. Det är svårt att vara folkets vin och på samma gång var vinkällarens stjärna. Nizza håller på att förändra den ordningen, de har spänt bågen högt och idag producerar de viner på barbera som med fog kan kallas såväl kungar som drottningar, precis som sina grannar.
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln20 november 2024Amerikansk husman – Long Island chowder
Hösten är musseltider, det betyder att jag gärna lagar chowders av olika slag. Idag är det dags för en Long Island clam chowder. Det är en smakrik och mycket god krämig soppa eller gryta med såväl tomat som grädde och givetvis massor av musslor. Comfort food för hösten och vintern. Häng med!
Utforska populära sidor
Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt
inspirerande nyhetsbrev
och få information om inspirerande artiklar, exklusiva viner, erbjudanden samt innehåll om alkoholhaltiga drycker. (Du kan när som helst avregistrera dig).