Svenska flaggan

Redaktionen

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Med smittande passion o fascinerande kunskaper bjuder Fredrik Schelin på hänförande upplevelser för alla sinnen om livets goda: mat & dryck! Novisa välkomnas in i en magisk värld och sakkunniga når oanade höjder av nya uttryck. Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Se artiklar

Anders Levander

Anders är en man mitt i livet. Efter en karriär i näringslivet beslutade han sig för att ägna sig åt ett av hans sedan länge stora intresse - vinet och dess kultur. Han har sedan det tidiga tjugohundratalet ägnat sig åt skrivande om vin på heltid. Två böcker har hittills producerats, vilka handlar om Chablis- och Languedocs viner, den senare i samarbete med två andra medförfattare. Förutom att skriva böcker arbetar han som vinskribent främst i Sverige men även i viss utsträckning utanför landets gränser. Sedan mer än femton år tillbringar han en del tid i Italienska regionen Marche vid Adriatiska kusten. Att leva i en annan kultur berikar och ger en djupare förståelse för vinet speciellt då landet är Italien, enligt Anders. De viner och vinländer som ligger honom närmast om hjärtat är Frankrike och Italien men även Tyskland. När inte vinet tar upp hans tid är friluftsliv viktigt med bla segling och skridskoåkning, vilket ger en bra balans åt tiden han ägnar åt glasen och besticken.

Se artiklar
Anders Levander
Sofia Ander

Sofia Ander

Sofia Ander är värmländskan som under språkstudier i Barcelona, även upptäckte livets goda - vin. Vinintresset följde med hem och resulterade i flytt till Stockholm och sommelierstudier på Vinkällan som avslutades 2006. Därefter följde en fast vinspalt i Nya Wemlands-Tidningen, varvat med vinprovningar, arbete på vinmässor och senare en fast plats på DinVinguides redaktion. Här har Sofia varit med sedan 2013. Fokusområde är fortfarande Spanien, men numera ligger Italien ännu närmare till hands efter årliga resor till landet. Detta kombinerat med stor nyfikenhet på Kalifornien, Tyskland och mousserande viner. Det lokala - sett till både druvor och mat - är också en stor passion hos Sofia som alltid är öppen för att prova nytt. Sofia har förvisso aldrig gjort anspråk på titeln sommelier och har aldrig jobbat i restaurangbranschen. Men hon ses ofta på på både nya och gamla restauranger, så länge de har en diger vinlista. Sedan 2021 är hon också vinskribent på Svenska Dagbladet samt bilagan A Perfect Guide.

Se artiklar

Magnus Reuterdahl

Magnus Reuterdahl har skrivit för DinVinguide sedan 2012. Han var också en av de tidigaste svenska vinbloggarna och har var med och startade det internationella nätverket #winelover. Magnus har specialiserat sig på viner från bland annat Bourgogne, Bordeaux, Piemonte, Portugal, Centraleuropa, Georgien och Balkan men han har också rest och provat mycket vin i Italien och Spanien. Han gillar också att laga mat och delar ofta med sig av recept dels från Kina, svensk husman och historiska recept. Till detta kommer en fäbless för snaps och baijiu. Vid sidan av vinet arbetar Magnus också som arkeolog. Med detta följer ett stort intresse för historia och kulturhistoria vilket också berör vinet och maten.

Se artiklar
Magnus Reuterdahl
jesper

jesper

Jesper är astmaforskaren som driver mousserande.se. Han hyser stor kärlek till bubbel – som han anser är livets dryck.

Se artiklar

Medarbetare

Raphael

Raphael

Raphael Cameron modefotografen som bytte bransch till att fota vin och mat.