RedaktionenVåra skribenter
Varje skribent har sin egen unika expertis och erfarenhet, vilket berikar vårt innehåll med olika perspektiv och kunskaper. Från sommelierer till vinmakare och vinälskare. Våra skribenter delar med sig av sina insikter, recensioner och personliga upplevelser för att ge dig en inspirerande och informativ läsupplevelse.

SkribentFredrik Schelin
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln11 april 2025Le Printemps des Champagnes
Le Printemps des Champagnes är en årlig och prestigefylld händelse som äger rum i det berömda Champagnedistriktet i Frankrike.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln4 april 2025Vitt vin tar mark
Vitt vin tar mark – står nu för 43 % av världens vinkonsumtion.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln26 mars 2025Gramona Spaniens bästa bubbel
Mousserande vin från Spanien är känt för sin unika karaktär och kvalitet. Många av dessa viner framställs med den traditionella metoden, samma teknik som används i det berömda distriktet Champagne. Dock används ofta andra druvsorter, inklusive flera lokala spanska varianter, vilket ger vinerna en distinkt och egen stil. Denna kombination av traditionell vinframställning och lokala druvor ger mousserande viner med en rik och varierad smakprofil som uppskattas av vinälskare världen över, så även av mig.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln21 mars 2025Resa i Champagne – Reims
Vi fortsätter vår artikelserie "Resa i Champagne" med att besöka huvudstaden i Champagnedistriktet, Reims. Dyk in i en del av Frankrike, med dess historia, arv, kultur, gastronomi och, naturligtvis champagne.
SkribentAnders Levander
Anders Levander
Läs hela artikeln18 mars 2025Alta Langa den dolda juvelen
En ny stjärna på Italiens vinhimmel börjar upptäckas av allt fler. Alta Langa är en relativt ny företeelse från det vackra Piemonte. Vi talar om kvalitetsbubbel av högsta klass.
Anders Levander
Läs hela artikeln19 februari 2025Abruzzos vita sida
Italien är nog mest känt för sina röda viner och det gäller absolut för vinregionen Abruzzo. Regionens röda vin gjort på druvan montepulciano har många svenska beundrare. Men DinVinguide.se har under februari 2025 även provat vita viner från Abruzzo. Abruzzos vita vinerna är minst lika bra som de röda, om inte bättre. Denna gång fokuserar jag på viner gjorda på druvan trebbiano, läs mer i Abruzzos vita sida.
Anders Levander
Läs hela artikeln7 februari 2025Nya Amarone och Valpolicella
Det händer en hel del nytt i Veneto idag för både Amarone och Valpolicella. Amarone slog ned som en bomb försäljningsmässigt i Sverige för sisådär 25 år sedan. Alla ville dricka Amarone. Sedan kom Ripassovinerna. Men vad hände med traditionell Valpolicella?
Anders Levander
Läs hela artikeln29 januari 2025Barolo 2021 Barbaresco 2022
Under januari genomförs en av de viktigaste händelserna för er som gillar Barolo och Barbaresco nämligen NEBBIOLO PRIMA i Alba i Piemonte. DinVinguide.se var där och provade Barolo 2021 och Barbaresco 2022 totalt omkring 600 olika viner. Det var min 22:a Nebbiolo Prima!
SkribentSofia Ander
Sofia Ander
Läs hela artikeln14 april 2025Nya alkoholfria val på hyllan
Det kom många nyheter under mars månad. Utöver tillfälliga lanseringar och nytt i det fasta sortimentet anlände det också en hel del nytt på den alkoholfria hyllan. Där hittar vi allt från cider till must och mousserande te. Många överraskande och goda val.
Sofia Ander
Läs hela artikeln8 april 2025Vårens lilla röda
Aprilväder kräva sina drycker. Samt kläder. En annan var alldeles för ivrig, gick bestämt ner i förrådet med alla varma sköna vinterkläder. Kvar på krokarna är tunna vårjackor och gott om optimism. För våren och värmen den kommer tillbaka. Det är i alla fall en sak som är säker med denna årstid och april.
Sofia Ander
Läs hela artikeln7 april 2025Sofias tips – tillfälligt sortiment 11 april 2025
Det börjar verka vår banne mig. Det doftar och smakar onekligen så i månadens andra lansering nu den 11 april.
Sofia Ander
Läs hela artikeln1 april 2025Månadens vinhus: Arniston Bay
Stora bjässar till vinföretag, dåliga arbetsförhållanden och låga priser. Sydafrika i ett nötskal - om man ska se till nidbilden som finns av landets vinnäring. Det är bara en liten del av sanningen, tack och lov. Med det skrivet ska vi tillägga att det finns oerhört mycket att jobba på och mycket som bör och måste göras bättre. En av de firmor som ingår i det fina undantaget är Arniston Bay, grundat 1996.
SkribentMagnus Reuterdahl
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln7 april 2025Ägg, lamm och Bordeaux
För mig är ägg, lamm och bordeaux något av påskmatens treenighet. Traditionell mat som har en koppling till helgens religiösa historia. Idag presenterar jag några recept som utgår från dessa råvaror men kanske inte är jättevanliga på just påskbordet. Till det tipsar jag också om ett gäng viner från Bordeaux. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln4 april 2025Grilltider, tillbehör och viner
I helgen var det grillväder på riktigt, då solen värmer och du känner att nu, nu är det dags att ta fram grillen ur källarförrådet, garaget eller var den nu fått ligga i ide sedan i höstas. Jag vet att det finns gott om grillälskare som använder grillen året runt, men för mig och många andra så är det nu, på våren, som grillsäsongen börjar på allvar. Här kommer lite tankar kring, recept på bra tillbehör till det grillade och vintips inför årets grilläventyr, häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln24 mars 2025Musslor och vin eller tequila?
Musslor och vin eller tequila? Idag fokuserar jag på musslor. Jag går igenom några av de vanligare musslorna vi hittar i fiskdisken och jag delar recept från vårt arkiv. Som en bonus bjuder jag på ett nytt recept, där jag använder tequila istället för vin. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln18 mars 2025Alvarelhão, alvarinho och docal med flera
Alvarelhão, alvarinho och docal – välkommen till Portugal och en hel massa spännande druvor. Idag fokuserar jag på regionen Vinho Verde och viner som passar perfekt nu när vårsolens första stålar börjar värma upp våra frusna själar. Häng med!