- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Vegansk toast skagen
Vegansk toast skagen

Vegansk toast skagen
Under tidigt 1900-tal svepte kräftpesten in över Sverige, vilket resulterade i att flertal populationer flodkräftor dog ut. I avsaknad av kräftor började man därför mot slutet på 1960-talet importera kräftor från bland annat Turkiet, Spanien och Kina.
Plötsligt gick tillgängligheten från obefintlig till enorm och detta lade grunden för det vi idag firar vid benämning Kräftskiva.
Men tiderna har förändrats och enligt Svenska Dagbladet uppskattade man, år 2017, att hela 11 procent av oss svenskar äter enligt vegetarisk kost, och därmed föredrar att kräftorna ska få stanna kvar i vattnet.
En fråga som då många kanske ställer sig är, vad kan man då tillaga? Därför har jag idag valt att dela med mig av en, personligen, mycket klassisk favorit. Nämligen en växtbaserad variant på toastskagen.*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/08/img_20180827_231310_158.jpg*section**row*Bröd
Ca 4-6 skivor ljust bröd
Växtbaserat smör alternativt olivolja
Flingsalt
1 vitlöksklyfta
Skagenröra
200 gram naturell tofu, fast
100 gram havrebaserad färskost
1/2 rödlök
½ dl fänkål, finhackad
5 msk äggfri majonnäs
4 msk dill, finhackad
3 msk röd tångkaviar
3 msk svart tångkaviar
0.5 msk riven pepparrot
En skvätt citronjuice
2 krm vitpeppar
Salt och peppar
Tips till garnering
Färsk dill
Citron
Avokado
Tångkaviar
Finhackad rödlök
Gör såhär:
1. Skagenröra: Tärna tofun och stek tillsammans med fänkål. Smaka av med vitpeppar och salt. Ställ åt sidan för att svalna.
2. Rör samman alla ingredienser till röran. Tillsätt tofu, fänkål samt smaka av med salt och peppar.
3. Bröd: Lägg mycket generöst med fett i en stekpanna. Stek dina brödskivor på vardera sida, först på svagare värme. Då de börjar få lite färg samt absorberat det mesta av fettet ökar du värmen samt smaksätter med flingsalt. Dela din vitlöksklyfta i två och gnid den mot dina bröd.
4. Montering: Låt bröden svalna en liten aning och fördela därefter röran på varsitt bröd. Garnera fritt!*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/08/img_20180829_131943_962.jpg*section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*