Vegansk Mango Coconut Cheesecake

Oemotståndlig Cheesecake med exotiska smaker av mango och kokos.

Ingredienser

  • Cheesecake-fyllning

  • Mangoswirl

  • Kexbotten

Instruktioner

Gör såhär:

1. Kexbotten: Krossa grahamskex till smulor och blanda med kokosflingor. Smält fettet och rör jämt ner.

2. Tryck smulsmeten i botten på en form med löstagbara kanter och platta till ordentligt. Ställ i kylen.

3. Cheesecake-fyllning: Tina mango och sedan mixa den till en slät pure tillsammans med limejuice.
Tillsätt creme fraiche, färskost och florsocker och vispa samman till en jämn smet. Ta 2-3 dl av smeten och placera i en rymlig kastrull. Rör ner agar agar-flingorna och låt de stå och jäsa/mjukna i ca 10-15 minuter.
Koka sedan varsamt upp tills det att du märker att alla flingorna verkligen smält. Ta kastrullen från plattan och låt den svalna en aning.
Vänd därefter ner resten av cheesecake-fyllningen och rör om ordentligt.

4. Vispa tålmodigt grädden till ett fast fluff. Vänd sedan succesivt, varsamt ner det med cheesecake-fyllningen. OBS! Se till att fyllningen verkligen svalnat, annars smälter grädden.

5. Swirl: Mixa samman tinad mango, florsocker, limejuice och agar agar-flingor. Låt det stå och jäsa/mjukna i ca 10-15 minuter. Koka sedan varsamt upp i ca 5-10 minuter eller till dess du märker att agar agar smält. Låt svalna en aning.
6. Montering: Häll cheesecake-fyllningen över din kexbotten. Ringla swirlsmet ovanpå och skapa fina mönster med hjälp av en kniv, teststicka eller dylikt.
Låt din cheesecake svalna i kylen över natten.

5. Ta en varm kniv och skär varsamt längst kanterna på din form. Släpp försiktigt upp kanterna och avlägsna. Dekorera din cheesecake fritt!