Ravioli med inslag av hösten

Ravioli med inslag av hösten med smak av tryffel, rostade hasselnötter, champagne och skogschampinjoner.
En lyxig, förtrollande god rätt som kommer få middagsgästerna att falla av stolen.
Ravioli med inslag av hösten

Ravioli med inslag av hösten

Den varma sommaren börjar nu lida mot sitt slut, och succesivt ser vi i naturen hur den färggranna hösten smyger sig på. En årstid då de svenska skogarna förgylls av bär, svamp och annat fantastiskt ätbart. Detta är ju givetvis någonting som vi bör ta tillvara på. Därför presenterar jag denna himmelskt goda ravioli med inslag av hösten.*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/08/img_20180824_103717_650.jpg*section**row*

Ravioli med inslag av hösten

Pastadeg

ca 200 g durumvetemjöl
1.5 dl vatten
1 krm salt
1 msk olivolja
Alternativt 1/2 krm gurkmeja

Fyllning

12 normalstora skogschampinjoner
2 schalottenlök
2-3 tsk tryffelolja
2 msk silken tofu
2 msk bjäst flingor
salt och peppar
Växtbaserat smör till stekning

Sås

5 gram hackad basilika
5 gram hackad persilja
2 vitlöksklyftor
0,5 dl champange alternativt vitt mousserande vin
3 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad grönsaksfond
1 krm vitpeppar

Garnityr

Röstade hasselnötter
Generöst med finhackad asilika och persilja
Tryffelolja

Gör såhär:

1. Knåda ihop pastadegen och arbeta med den i minst 10 minuter. Lägg den sedan slutet och ställ in i kylen för att vila.

2. Finhacka champinjoner samt schalottenlök. Stek gyllene i växtbaserat smör. Då de börjar få en fin, gyllene färg lägger du dem i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och mixa samman till en len och krämig fyllning.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ in i kylen.

3. Kavla ut din pastadeg med hjälp av en pastamaskin eller för hand. Med hjälp av en rund pepparkaksform trycker du ut dina ravioli. Obs! Degen torkar snabbt, så gör dem allt eftersom att du fyller dem.

4. Utifrån storleken på dina raviolli, placera en lämplig klick fyllning i mitten av en pastaplatta. Därefter tar du lite vatten och fuktar längst med kanterna. Placera ytterligare en pastaplatta ovanpå och slut ordentligt med hjälp av fingrarna.
Fortsätt så tills att fyllningen tagit slut. Tips! Får du deg över går det jättebra att kavla ut resterande och enkelt skära ut tex tagliatelle.
Låt dessa torka under tiden som du gör nästa steg.
Obs! Placera inte raviolin ovanpå varandra.

3. Koka samman matlagningsgrädde, champagne, fond, vitpeppar och pressad vitlök. Såsen är klar då cirka 1/3 har reducerats bort. Eller att du upplever att såsen börjat tjockna en aning.
Tillsätt persilja, basilika och mixa med hjälp av en mixerstav till det att en massa små bubblor bildats.

4. Koka upp generöst med vatten (pasta vill inte doppa tårna, utan verkligen simma).
Koka din pasta i ca 2 minuter. Då de flyter upp till ytan är de definitivt färdiga!
Placera raviolin på serveringsfaten, häll över skummet.
Garnera generöst med persilja, basilika, rostade hasselnötter samt ringla över tryffelolja. Njut!*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/08/img_20180824_103312_492.jpg*section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*