Currypasta vegan

Currypasta - Krämig, lättäten, currypasta med nötter och koriander. En dagisvänlig fushionrätt som tar nolltid att tillaga!
Currypasta vegan
Bild från DinVinGuide

Currypasta vegan

Ingredienser

1 burk kokosgrädde
1 gul lök
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk gul curry
1/2 msk tomatpure
1/2 tsk spiskummin
½ dl rapsolja
2 dl rostade och saltade jordnötter (solroskärnor då nötter inte tillåts på förskola)

Till servering
Ca 300-500 gram kokt pasta
Koriander eller thailändsk basilika (gör mycket men ger två helt olika karaktärer på rätten)
Vitlöksbröd

Gör så här:

1. Finhacka gul lök och stek gyllene på svag värme tillsammans med tomatpuré, kryddor och rapsolja direkt i botten på en lämplig kastrull eller högkantad stekpanna.

2. Då kryddorna lösts upp med oljan och tomatpurén likt en skuren kryddpasta tillsätter du kokosgrädden samt buljong. Låt koka upp i ca 5 minuter. Sänk temperaturen och sjud en 5 minuter till.

3. Ha över pastan direkt i kastrullen med sås och rör om. Toppa med nötter och färsk krydda.

Servera Currypasta vegan

Bild från DinVinGuide