Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Fredrik bubblor champagne
Skriven av Fredrik Schelin

Fredriks bubblor – 3 champagne under 300:-

Fredriks bubblor
Måste champagne vara så dyrt? Nej, det visar DinVinguide.se genom att presentera tre champagne under 300:-

Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir

Lombard Extra Brut Nr 7921 Premier Cru Blanc de NoirEn generös champagne med mjuka och integrerade bubblor, här finns toner av röda bär, mogna varma röda äpplen, spännande röd citrus, mineraler och kalk i avslutet.

Vinet har genom sin generösa frukt och tydliga mineraler och citrus en given plats till skaldjur.
Prislappen och bra butikstäckning gör vinet till ett FYND!

SB# 7921
Pris 299:-

Champagne Tribaut Blanc de Chardonnay

Champagne Tribaut Blanc de Chardonnay100% Chardonnay
Vinet har legat 48 månader på sin jästfällning innan degorgering. Därefter har vinet fått ligga ytterligare 8 månader innan det släpps ut på marknaden. Det produceras endast 20.000 flaskor per år vilket gör det omöjligt för Systembolaget att ha denna på hyllorna kontinuerligt utan man är hänvisad till beställningssortimentet. Dessutom har den blivit oerhört populär på det kanadensiska monopolet vilket inte direkt ger utrymme för volym till andra marknader.

En härligt inbjudande champagne med tydliga toner av gula solmogna äpplen, rostat bröd och härlig citrus i doften. Smaken bjuder på solvarma äpplen, honung, färska aprikoser och tydliga mineraler. I avslutet som är långt hittar man tydlig citrus där apelsin är dominerande.
Moussen är fyllig, mjuk och integrerad.
Priset 279:- kan göra detta till en av de mest prisvärda champagner som erbjuds idag.

279 kronor
SB# 77650

Champagne de Castelnau Réserve Brut

SB# 76191
279 kr.

En klassisk champagne där man är generös och låter vinet ligga 6 år på sin jästfällning. Kraftfull champagne med inslag av örter, mogna äpplen, brioche, nötter och citrus. Perfekt matchampagne!

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer