Fredriks bubblor – januari champagne

Fredriks bubblor - januari champagne kanske känns lite avlägset så här direkt efter nyårets poppande av våra bubblor.
Fredriks bubblor – januari champagne

Men när man tar en överblick över vilka kulinariska storheter vi har i säsong under januari så hittar man bland annat ostron, räkor och vit nordhavsfisk. Och vad passar inte bättre till dessa råvaror än just champagne?
Här kommer några utvalda champagnetips med passande recept, hoppas det ska inpirera dig att laga upp och inhandla någon av följande tips.

Bollinger Rosé

Bollinger Rosé
SB# 7755
Pris 599 kr
Ljus orangerosa färg.
Nyanserad doft med inslag av rostat bröd, röda äpplen, smultron och nougat.
Smaken är torr, mycket frisk med friska inslag av vildhallon, röda äpplen, blodapelsin och nougat.

Bollinger lanserade sin första rosé så sent som år 2008, men det var väl värt att vänta på. En perfekt match med den fylliga goda fiskgrytan.

receptEnkel fiskgryta med räkor och dill
Enkel fiskgryta med räkor och dill
Läs mer

Taittinger 2013 vintage

Champagne - Bäst i test 2018
SB# 7871
Pris: 545 kr.
Ett härligt uttryck från årgången som är öppen och inbjuder till att drickas redan idag.
Vinet har florala toner och en härlig nötighet och fylld med citrus.
Den perfekta champagnen att dricka nu, passar både som aperitif som till mat. Varför inte till vårt utvalda recept på hälleflundra och ostron här under?

receptUgnsbakad hälleflundra med beurre blanc, pocherade ostron och riven pepparrot
Ugnsbakad hälleflundra med beurre blanc, pocherade ostron och riven pepparrot
Läs mer

Krug Grande Cuvée

Krug Grande Cuvée
SB# 7494
Pris: 1599 kr
Ett torrt vin med en mängd olika smaker och dofter. Lång smak med toner av brödighet, integrerat fat, rostade pinjenötter, röda bär, härliga mogna äpplen och en balanserad ton av citrus med inslag av mineraler och krita. Helt enkelt magisk!

Det finns champagne, och sedan finns det Krug.
Det är så man säger på vinhuset Krug och jag kan inte annat än instämma. Vid ett besök hos Krug kläckte en kollega uttrycket ”Perfection in Absurdum”, några kända matprofiler konstaterade, efter att jag bjudit på Krug Vintage: ”Fredrik, du har Krugifierat oss”.
Så starkt är intrycket av detta fantastiska, näst intill löjligt perfekta vin.

receptTorsk med räkor, ägg och pepparot
Torsk med räkor, ägg och pepparot
Läs mer
Bild från DinVinGuide