Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Fredagstipset 6 hos DinVinguide.se
Skriven av Fredrik Schelin

Fredagstipset 6 hos DinVinguide.se

DinVinguide.se och Fredrik Schelin besöker denna fredag och lördag fritidsmässan i Lidköping. För dig som befinner dig i närheten så kör vi tre champagneprovningar under mässan, välkomna dit. För dig som inte är i närheten så bjuder vi på Fredagstipset 6 hos DinVinguide.se här nedan.

Fredagstipset 6 hos DinVinguide.se – Bubblor

Charles Heidsieck Brut Réserve

Fredagstipset hos DinVinguide.se Charles HeidsieckNr 77522
Pris 459:-

En gammal god vän, Charles. Jag har följt detta vin i många år. Det är en god skumpa man aldrig blir besviken på. Friskt och fruktigt med stora mängder reservvin som ger en härlig  mognadston och brödighet. Trots sin fylliga stil så har vinet bra syra och tydlig mineralitet som balanserar upp vinet på ett elegant sätt.

Fredagstipset 6 hos DinVinguide.se – Vitt

KWV Chardonnay 2018

Fredagstipset hos DinVinguide.seKWV Chardonnay 2018Nr 7055
Pris 79:-

Alla vill ha ett fynd-tips då och då. Detta vin är just ett sådant, för 79 kronor. Här får ni mycket vin för slanten som man brukar säga. En krispig och frisk chardonnay med bra syra och toner av äpplen. Ett vin som man aldrig behöver skämmas för som värd eller värdinna.

Fredagstipset 6 hos DinVinguide.se – Rött

Villa Antinori  2015

Fredagstipset hos DinVinguide.se - RöttVilla Antinori  2015Nr 2300
Pris 155:-

Ett klassiskt vin från en klassisk producent. Italien med sitt Toscana skapar denna smaskiga sangioveseblend. Sangiovesedruvan får lite hjälp av bröderna cabernet sauvignon, merlot och syrah. Till det bjuds det på ekfatsaromer, mörka körsbär, kakao och lite kaffe.
Vinet passar utmärkt tillsammans med mat men är heller inte fel som sällskapsvin.

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer