Röda viner i beställningssortimentet som fixar hösten

Turen har kommit till ett knippe röda viner i beställningssortimentet som fixar och räddar hösten. Även om sensommaren gör sitt allra bästa med både sol och värme, så vet vi att den kommer. Hösten. Svala vindar, ett smygande mörker och en längtan efter att bara vara inomhus. Vi gör det bästa av tiden. Genom att slå till på några röda viner i beställningssortimentet till exempel.

Röda viner i beställningssortimentet som fixar hösten

Vinnande pinot noir

Von Winning Pinot Noir Royale 2016, nr 72500. 229 kr

Pinot noir från Tyskland blir mer och mer ett vinnande koncept. Här i fin Von Winning-style med rökiga fat, drag av valnötter, röda plommon, hallon och läckra kryddor. Lagra eller lufta och servera till duck à l’orange redan till helgen eller helstekt glad kyckling.

Rioja x 3

Baigorri Crianza Tempranillo 2016, nr 76323. 169 kr.

Modernt, tätt och fruktdrivet med bra driv i tanninerna. Plommon, körsbär, snygga fat och örter i glaset. Kan sparas för den som vill  – grymt bra pris för ett lagringsvin!

Beronia Gran Reserva 2011, nr 78388. 249 kr

Mer old school med valnötter, lite hyvlad svamp, torkade frukter, plommon, körsbär och rostade gamla fat. Härligt otrendigt och härligt klassiskt i sin stil som står på sig.

Marqués de Riscal Gran Reserva 2007, nr 71346,. 359 kr

Ännu en Rioja som står på sig. Och som står sig. Hederligt, genuint och precis som det ska vara. Röda plommon, vildhallon och körsbär varvas med friska syror, valnötter, ceder, sandiga tanniner och massor med örter. Lagra eller sippa till höstlammet.

Bodegas Garmón Continental 2015, nr 77960. 399 kr

Mycket Ribera del Duero med stor maffig frukt, hög alkoholhalt (ack så otrendigt), en del ek (ve och fasa) och rejäl struktur. Befriande kul och ohippt med sina mulliga smaker, söta kryddor och bett. Måtte vintern bli kall och kräfva Ribera.

Annons:

Mäkta gott från Mallis

Macià Batle 1856 2015, nr 79583. 199 kr

Säg hej till 35% mantonegro, 30% merlot, 25% cabernet cauvignon, 9% syrah och hela 1% callet. Maffigt, mustigt och mycket smarrigt med sval röd vibrerande frukt – tänk lite cab franc, med vilda örter, lingon, tranbär, granatäpple och ceder och pinje i efterdyningarna. Energi är ledordet. Drick mig är ordern.

Can Axartell Tinto Cuatro 2015, nr 76972. 239 kr

Småhemlig blend men google tyder på merparten callet. Smaken är i alla fall inte hemlig. Den är svalt rödfruktigt med lingon, tranbär och röda vinbär som förstärkts med varma örter, ceder och lite tobak. Mycket snyggt, mycket gott och mycket drickvänligt.

Amore från norra Italien

Terre di San Leonardo 2015, nr 78859. 159 kr

Frisk mix på cabernet sauvignon, merlot och en skvätt carmenere med adress Trentino-Alto Adige. Vi sveps med av lockande örter som rosmarin, timjan och salvia. Mineralspäckade röda bär, en hint av höstskog och outtömlig energi får en att sträcka sig efter flaskan för påfyllning. Ett vin att servera till höstens vilt och gärna lamm med drivor av örter.

Bera – istället för en bira! #glenn

Bera Langhe Nebbiolo Mio Vino 2016, nr 77720. 229 kr

Svalkande, renande med omåttlig energi och de där sprittande nebbiolo-tanninerna som vi alla älskar. Körsbär och dess kärnor varvas på lager med örter, ceder, blodapelsin, pomerans och stor lyster. Sjukt gott helt enkelt.

Bera Barbaresco 2015, nr 72716. 299 kr

Snyggt som få med extremt fokus och ljuvliga tanniner som biter ifrån. Ungt men fasligt smarrigt i detta nu. Här finns körsbär, nypon, lingon, tranbär, pomerans och ceder för hela året. För denna blir inte så mycket äldre i mitt hem…

Barbaresco Riserva Rabaja 2012, nr 70258. 499 kr 

Här händer det grejer! I frestande form redan men lagring är så klart ingen konst för en Riserva. Stor kupa tack så att vi kan sniffa, sippa och njuta av lagerblad, örter, nypon, blodapelsin, pomerans, tanninernas grepp och den mineralspäckade lååånga eftersmaken.

Magnifik malbec

Zuccardi Concreto Malbec 2017, nr 72162. 279 kr

Viol, röda plommon, granatäpple, röda vinbär, vildhallon och söta kryddor; allt ryms i detta magnifika vin från familjefirman Zuccardi. Saftigt i stilen men långt ifrån lätt och nätt. Snarare fokuserat med djup och enormt driv. Ett vin jag vill hänga med i höst. Chimichurri

LÄS MER

Läs mer

Fler artiklar