Smörbakad Skrei med hängd citrusgräddfil

Pär Stenberg är tillbaka i Kockens tips och bjuder idag på en underbart god smörbakad Skrei toppad med hyvlad comté.
Smörbakad Skrei med hängd citrusgräddfil
Bild från DinVinGuide

Smörbakad skreitorsk med hängd citrusgräddfil och hyvlad comté 4 personer

 ca 800 g torskrygg av Skrei
200-300 g smör
ca 5 dl gräddfil (förbereds dagen före)
1 citron, zest och saft
1 lime, zest och saft
2 mandariner eller 1 apelsin, zest och saft
50-100 g comté, hyvlad
1 tsk honung
salt
peppar
Garnityr:
krasse
dill
bakad svartkål
Häng gräddfilen dagen innan middagen. Tips, använd en sil som du sätter ett kaffefilter i. Kom ihåg droppskål under.
Riv svartkål och blanda med olja och salt. Sprid ut på plåt och rosta i ugnen på 120 grader i ca 16 minuter.
Skär upp fyra fina bitar av torsken ca 200 g/styck.
Zesta citrusfrukterna i en skål och pressa i juicen samt blanda i honungen. Tippa sedan i gräddfilen och rör runt tills allt blandats. Avsluta med salt och peppar efter smak.
Smält smöret försiktigt i en kastrull. Lägg torskbitarna i en form och häll över smöret, salta och peppra efter behag.
Baka torsken i ugnen på 160-170 grader i 10-15 minuter. Lägg upp fisken och gräddfilen på tallriken. Ringla lite av det goda smöret och hyvla en bra mängd comté över. Garnera med krasse, dill och bakad svartkål. Hugg in!
Bild från DinVinGuide
Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-2919448