Overnight oats med kakao, jordnötter och blodapelsin

I dessa tider är det viktigt att förgylla dagarna med små smarta tillskott av energi. Här kommer två enkla och energirika recept för att boosta din vardag. Krämig overnight oats med smak av kakao, jordnötter och blodapelsin samt smarta energibars.
Overnight oats med kakao, jordnötter och blodapelsin
Bild från DinVinGuide
Overnight oats med kakao, jordnötter och blodapelsin
1 dl naturell yoghurt
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 msk chiafrön
2 msk honung
2 msk kakao
2 msk jordnötssmör
1 blodapelsin, zest
salt
Topping:
banan
kokos
blodapelsin
Blanda samman samtliga ingredienser. Häll upp i glas, burk eller skål. Dagen efter är den redo att ätas. Toppa med skivad banan, kokos och blodapelsin.
Nutbars
3 dl fiberhavregryn
2 dl pumpakärnor
2 dl sötmandel
1 dl torkad aprikos
1 dl hel bovete
1 dl torkade tranbär
1 msk sirap
1 msk olivolja
0.5 dl varmt vatten
salt
Fördela pumpakärnor och sötmandel på en bakplåt, skvätt över lite vatten och salta efter behag, blanda så att saltet fastnar. På en annan plåt strör du ut havregryn jämt. Rosta alltsammans på 160 C varmluft i ungefär 10 minuter eller tills att grynen, kärnorna samt mandlarna fått en fin gyllene färg. Mixa Aprikos, varmt vatten, sirap och olivolja i en kannmixer. Alternativt, med hjälp av en stavmixer.
Hacka tranbär grovt och blanda med de fortfarande varma havregrynen, mandlarna och pumpakärnorna. Tillsätt bovetet och aprikosmixern. Blanda allt till en jämn massa innan du pressar ut det i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Viktigt att massan blir jämnfördelad och platt. Baka kakan i 180 C varmluft i 15-20 minuter. Låt svalna, skär upp i lika stora bitar och förslut varje bar i plastfilm. Funkar superbra att förvaras i frysen, redo att ätas när som helst.
Bild från DinVinGuide

KONTAKT

Fb: Fabian Olli Johanson
Instagram: @Fabbenn
Mail: Fabian.oj@live.se
Mobil: 070-7523775

Fb: Amanda Lydahl
Instagram: @amandalydahl
Mail: amanda.lydahl@gmail.com