- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Jan Lööv – Glutenfri granola med quinoa, lönnsirap, kanel, jordnötter och pecannötter
Kockens tips från Jan Lööv – Glutenfri granola med quinoa, lönnsirap, kanel, jordnötter och pecannötter

Kockens tips från Jan Lööv – Glutenfri granola med quinoa, lönnsirap, kanel, jordnötter och pecannötter
Quinoa är ju superfröet från Sydmerika som har funnits i tusentals år. Det är helt fantastiskt vad man kan göra med det och den passar till frukost, lunch och middag. Just nu är det många som har en glutenfri diet och då har vi anpassat oss till det. Har nu en glutenfri frukost”flinga” som vi serverar med bikaka och yoghurt. Kalasgod, enkel att göra och du kan äta mycket utan att känna dig skyldig för att ha ätit för mycket. Det är ju trots all superfröet vi talar om!
GRANOLA MED QUINOA, LÖNNSIRAP, KANEL, JORDNÖTTER OCH PECANNÖTTER
325 g quinoa
3 teskedar lönnsirap
240 ml honung
10 g malen kanel
325 g linfrö
325 g jordnötter
325 g pumpafrö
325 g pecannötter
325 g skalad, halverad mandel
120 ml olivolja
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda olivolja , lönnsirap, honung med kanel. Skölj quinoan i kallt vatten och låt torka ordentligt. Blanda ihop quinoan med olivoljeblandningen och häll ut på en ugnsplåt i ett lager. Rosta i ugnen och rör var femte minut tills granolan är gyllenbrun. Förvara i en lufttät burk när den svalnat.
Jan Lööv, Chef de cuisine Omni Hotel Dallas USA
Twitter: @jtloov
Instagram: @jloov