Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

Mat i säsong – kålrabbi, brysselkål och kålrot

Vilka grönsaker är i säsong i september? Här får du tips på fantastiska rätter på råvaror som är som bäst just nu och som skördas i Sverige och närområdet. Låt dem spela huvudrollen i rätter som "Bakad kålrot med skum på jordärtsskocka och stekta betor" och "Ugnsbakad fylld kålrabbi med cashewnötter". Ät och njut!
Mat i säsong – kålrabbi, brysselkål och kålrot

Råvaror i säsong just nu är dessa underbara grödor:

Blekselleri, Blomkål, Bondbönor, Broccoli, Brysselkål, Brytbönor, Skärbönor, Vaxbönor, Dill, Gräslök, Fänkål, Grönkål, Gurka, Jordärtskocka, Kronärtskocka, Kålrabbi, Kålrot, Gul lök, Röd lök, Majrova, Majs, Mangold, Morötter, Palsternacka, Paprika, Persilja, Potatis, Pumpa, Purjolök, Rotselleri, Rättika, Rödbeta, Rödkål, Salladskål, Isbergssallad, Romansallad, Ruccola, Savoykål, Spenat, Spetskål, Squash, Svartrot, Tomat, Vitkål.

Tips på recept med råvaran i fokus, ät och njut!

Bild från DinVinguide

Bakad kålrot med skum på jordärtsskocka och stekta betor

Bild från DinVinguide

Bakad rotselleri med tryffel och äggkräm

Bild från DinVinguide

Helstekt blomkål med curry

Bild från DinVinguide

Ugnsbakad fylld kålrabbi med cashewnötter

Bild från DinVinguide

Kålrabbicannelloni med kräftor och dill

Bild från DinVinguide

Björn, pumpa, fänkål och grönkål

Bild från DinVinguide

Friterad brysselkål med riven parmesan och dijonmajonnäs

Mat i säsong - kålrabbi, brysselkål och kålrot - DinVinguide