- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Slider på torsk med picklad rödbeta, kål och gari
Slider på torsk med picklad rödbeta, kål och gari


Torskslider med picklad rödbeta, isad kål och gari 4 personer
280 g torsk (70 g per person)
1 krm vitlök
1 msk sesamfrön
1 krm chiliflakes
1 lime, zest
1 msk soya
1 ägg
1 ark sjögräs
salt och peppar
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
140 g hyvlad vitkål
4 skivor toastbröd
2 rödbetor (tunt hyvlade i en 123-lag*)
Görs några timmar innan.
1/2 dl gari
Koka ihop 0,5 dl ättikssprit 12%, 1 dl strösocker och 1,5 dl vatten. Låt svalna. Skala rödbetorna, hyvla dem tunt och låt dem ligga i lagen ett par timmar.
Lägg den hyvlade vitkålen i isvatten.
Mixa torsken med vitlök, sesamfrön, chiliflakes, limezest, soya, ägg och sjögräs. Forma smeten till 4 små burgare doppa dem i panko. Stek dem i olja på medeltemperatur, ungefär 3 minuter på varje sida.
Stansa eller skär toast brödet i den form du vill. Stek gyllenbruna. Varva torskburgaren med isad vitkål, picklad rödbeta och gari.
Tips! Se till att du har allt klart innan du sätter igång. Då kan du lägga ihop burgarna när de är varma och övriga ingredienser är klara.
Lycka till!