Slider på torsk med picklad rödbeta, kål och gari

Pär Stenberg bjuder på en skön förrätt som funkar i alla hushåll. En liten hamburgare, kallad slider, på torsk med picklad rödbeta, isad kål och gari. Billigt, enkelt och gott för alla dagar i veckan!
Slider på torsk med picklad rödbeta, kål och gari

Bild från DinVinGuide

Torskslider med picklad rödbeta, isad kål och gari 4 personer

280 g torsk (70 g per person)

1 krm vitlök

1 msk sesamfrön

1 krm chiliflakes

1 lime, zest

1 msk soya

1 ägg

1 ark sjögräs

salt och peppar

1 dl panko (asiatiskt ströbröd)

140 g hyvlad vitkål

4 skivor toastbröd

2 rödbetor (tunt hyvlade i en 123-lag*)

Görs några timmar innan.

1/2 dl gari

Koka ihop 0,5 dl ättikssprit 12%, 1 dl strösocker och 1,5 dl vatten. Låt svalna. Skala rödbetorna, hyvla dem tunt och låt dem ligga i lagen ett par timmar.

Lägg den hyvlade vitkålen i isvatten.

Mixa torsken med vitlök, sesamfrön, chiliflakes, limezest, soya, ägg och sjögräs. Forma smeten till 4 små burgare doppa dem i panko. Stek dem i olja på medeltemperatur, ungefär 3 minuter på varje sida.

Stansa eller skär toast brödet i den form du vill. Stek gyllenbruna. Varva torskburgaren med isad vitkål, picklad rödbeta och gari.

Tips! Se till att du har allt klart innan du sätter igång. Då kan du lägga ihop burgarna när de är varma och övriga ingredienser är klara.

Lycka till!

Bild från DinVinGuide

KONTAKT

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-2919448