- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips med Anna Pettersson – Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse
Kockens tips med Anna Pettersson – Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

Kockens tips med Anna Pettersson – Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse
Jag tänkte dela med mig av en uppskattad förrätt från Hammenhögs Gästgivaregård. Har du en röklåda till hands är detta en enkel och god förrätt att göra. Röker du torsken till 37 grader blir den mjäll och fin. Serveras med fördel ljummen.

Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse
Pepparrotskräm:
Philadelphia
finriven pepparrot
salt
Blanda pepparrot med philadelphia tills krämen har en tydlig smak av pepparrot. Smaka av med salt och för över i en spritspåse.
Rökt torsk:
torskrygg
Rimmningslag – 1 liter kallt vatten och 1 dl salt
Vispa lagen tills allt salt löser sig i vattnet. Lägg torskryggen i saltlagen och rimma i minst 1 timme. Rök torsken till 37 grader i en röklåda och låt den sedan vila en stund innan servering.
Vid servering:
Spritsa ut pepparrotskrämen på en tallrik och montera små bitar av den röka torsken. Garnera med vattenkrasse.
Anna Pettersson kock Hammenhögs Gästgivaregård
Mail: petterssonanna@live.se