- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Pankopanerad falafel av smörbönor
Pankopanerad falafel av smörbönor

Alla hjärtans dag knackar snart på dörren. Kärlek till din kära och moder jord. Överraska med falafel av smörbönor, vi byter ut kikärtorna mot just smörbönor. Passar perfekt med sin runda smak. Falafel skall helst friteras, men det går lika bra att steka dem med lite extra olja i pannan.
Pankopanerad falafel av smörbönor
150 g kokta smörbönor
1 gul lök, fint hackad
1 vitlöksklyfta
1 dl panko (ströbröd)
½ dl hackad persilja
4 msk potatismjöl
3 msk rapsolja
1 tsk spiskummin
1 krm malen kanel
1 tsk hackad röd chili
salt och peppar efter tycke och smak
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken, persiljan och chilin. Mixa bönor, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, chili, potatismjöl och 1 msk rapsolja. Forma smeten till runda bollar. Rulla bollarna i panko. Fritera i ca 2 min på hög värme.
Servera med ugnsbakad rödbeta, vispad färskost och hollandaise. Garnera med färsk koriander, salladslök, hackad chili och rödlök.
KONTAKT