- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Chef Jan´s Flaky Buttery Buttermilk Biscuits
Chef Jan´s Flaky Buttery Buttermilk Biscuits

Denna gång bjuder jag på ett recept på så kallade biscuits.
På många restauranger så får man biscuits istället för bröd till måltiden. Det är ett utav de där riktigt klassiska recepten som går från generation till generation. Ofta är det just det enkla som är så svårt att få rätt.
Biscuits är ju helt fantastiskt när de kommer rätt ur ugnen och fram på bordet.
Det går ju att lägga i ost och jalapeno eller som jag har serverat den här med smör och hallonsylt till frukost. Med ost och jalapeno så blir de perfekta till sommarens BBQ bringa och potatissallad. Det här receptet har bara fyra ingredienser. Det gör det ännu bättre och lättare att göra på morgonen så man har dem rykande färska till frukosten.
Chef Jan´s Flaky Buttery Buttermilk Biscuits
4,7 dl vetemjöl
1,8 dl kärnmjölk (kan ersättas med 2,3 dl mjölk och 1 msk vinäger som rörs ihop, mät upp 1,8 dl)
0.8 msk bakpulver
125 g smör
salt
Sätt ugnen på 230 grader. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Skär smöret (direkt från kylen) i små bitar eller hyvla ner den i mjölblandningen. Knåda i hop. Tillsätt kärnmjölken och knåda med händerna, inte i maskin. Detta är viktigt. Degen ska se kladdig ut och du ska se lite smörbitar här och där. Lägg degen på en bänk och knåda lite till, en minut eller så. Tryck ut degen tills den är ca 0.5 cm tjock, vik över så den blir ca 1 cm hög. Skär eller stansa ca 4 cm runda bitar och lägg på ett smörpapper. Baka i 230 grader tills gyllenbruna. Är det till frukost så pensla med lite honungssmör, är det till middag så pensla med lite baconfett. Kalasgott! De måste ätas varma direkt från ugnen.
TIPS!
Portionera de torra ingredienserna i små påsar så går det snabbt att göra en sats.
Det här är ett riktigt äkta Texasrecept!
Jan Lööv, kock, Texas, Dallas, USA
Twitter: @jtloov
Instagram: @jloov