Scones med grapefruktcurd

Scones med grapefruktcurd

Scones med grapefruktcurd

Idag är det grapefruktens dag, därför blir det grapefrukttema. Här trevliga smöriga scones med bittersöt curd som passar fint till frukost eller afternoon tea.

Grapefruktcurd nordefors.com Recept: Karoline Nordefors Foto: Frida Wismar

SCONES MED GRAPEFRUKTCURD

2 st Florida grapefrukt, rivet skal och 225 ml juice

3 ägg

3 äggulor

90 ml socker

60 g smör, i små bitar

Koka grapefruktjuicen på medelvärme i ca 5 minuter till den reducerat till hälften. Låt svalna. Vispa ägg, äggulor, socker, grapefruktjuice och grapezest över vattenbad tills blandningen tjocknar. Ta från värmen och vispa i det kalla smöret, lite i taget. Sila curden och häll upp på rena burkar. Låt svalna och förvara i kylskåp.

Scones

4 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

50 gram smör, rumsvarmt

1 1/2 dl vispgrädde

Till pensling

2 msk vispgrädde

Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6-8 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg. Ät varma med grapefruktcurd.

Recept: Karoline Nordefors

Foto: Frida Wismar