Kockens Tips från Tomas Lindh – Scones med kardemumma och sesamfrön

Kockens Tips från Tomas Lindh – Scones med kardemumma och sesamfrön

Kockens Tips från Tomas Lindh – Scones med kardemumma och sesamfrön

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Bjuder på ett recept på scones med kardemumma och seamfrön som passar perfekt till frukosten på trettondagen. Lättbakat bröd utan jäsning som är färdigt på 20 minuter med härlig smak av kardemumma.

Scones med kardemumma och sesamfrön Tomas Lindh nordefors.com

Scones med kardemumma och sesamfrön

500 g vetemjöl

12 g bakpulver

12 g salt

80 g socker

15 g kardemumma, stött

170 g smör, rumstempererat

260 g röd mjölk

1 ekologiskt ägg

sesamfrön

Värm ugnen till 220 grader. Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt salt, socker och kardemumma samt det rumstempererade smöret. Rör med en träslev så det blir smuligt. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en slät deg. Rulla degen till små bollar på ett mjölat bakbord ca 30 g/st. Sätt bollarna på en bakplåtspapper. Pensla bollarna med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Baka sedan i 220 grader ca 12 minuter så de får vacker gyllenbrun färg. Servera med smör, vällagrad prästost och marmelad.

Tomas Lindh Hotel Skeppsholmen nordefors.com

Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden

Instagram: langaraden

Kockens Tips från Tomas Lindh - Scones med kardemumma och sesamfrön - DinVinguide | DinVinguide.se