- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens Tips från Tomas Lindh – Scones med kardemumma och sesamfrön
Kockens Tips från Tomas Lindh – Scones med kardemumma och sesamfrön

Kockens Tips från Tomas Lindh – Scones med kardemumma och sesamfrön
Bjuder på ett recept på scones med kardemumma och seamfrön som passar perfekt till frukosten på trettondagen. Lättbakat bröd utan jäsning som är färdigt på 20 minuter med härlig smak av kardemumma.
Scones med kardemumma och sesamfrön
500 g vetemjöl
12 g bakpulver
12 g salt
80 g socker
15 g kardemumma, stött
170 g smör, rumstempererat
260 g röd mjölk
1 ekologiskt ägg
sesamfrön
Värm ugnen till 220 grader. Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt salt, socker och kardemumma samt det rumstempererade smöret. Rör med en träslev så det blir smuligt. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en slät deg. Rulla degen till små bollar på ett mjölat bakbord ca 30 g/st. Sätt bollarna på en bakplåtspapper. Pensla bollarna med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Baka sedan i 220 grader ca 12 minuter så de får vacker gyllenbrun färg. Servera med smör, vällagrad prästost och marmelad.
Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden
Instagram: langaraden