Morotsmuffins utan ägg och mjölk

Morotsmuffins utan mjölk och ägg med rostade nötter och cream cheese-frosting. Olidligt saftiga som får hela grannskapet att dofta ljuvligt!
Morotsmuffins utan ägg och mjölk
Bild från DinVinGuide

Morotsmuffins utan ägg och mjölk

Antal: ca 8-12 stycken

Ingredienser

Muffins

4 dl vetemjöl

3 dl finriven morot

3 dl havremjölk

2 dl strösocker

1 dl rapsolja

2 msk växtbaserad yoghurt

3 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1/2 tsk ingefära, malen

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 krm salt

1 dl kikärtsspad

1/2 dl rostade valnötter

1/2 dl rostade pecannötter

2 krm salt


Frosting

150 gram växtbaserad smör

100 gram havrebaserad färskost

6 dl florsocker

1 msk citronjuice

 

Gör så här:

  1. Muffins: Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluft).
  2. Blanda alla torra ingredienser samt kryddor för sig direkt i en rymlig bunke. Häll sedan över havremjölk, kikärtsspad, yoghurt och rapsolja. Rör om till en jämn och klumpfri smet.
  3. Krama ur all vätska ur dina morötter. Vänd sedan ner i smeten tillsammans med de rostade nötterna.
  4. Fyll muffinsformar och grädda i cirka 15 minuter. Stick dina muffins med en teststicka. Blir det inget kladd är dem klara.
  5. Vispa samman alla ingredienser till frostingen med hjälp av en elvisp på svag hastighet för att undvika luftbubblor. Ha över i sprits och låt stå kylt i ca 30 minuter. Spritsa över din frosting och dekorera med nötter eller vad du föredrar.
Bild från DinVinGuide