- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Morotsmuffins utan ägg och mjölk
Morotsmuffins utan ägg och mjölk
Morotsmuffins utan mjölk och ägg med rostade nötter och cream cheese-frosting. Olidligt saftiga som får hela grannskapet att dofta ljuvligt!


Morotsmuffins utan ägg och mjölk
Antal: ca 8-12 stycken
Ingredienser
Muffins
4 dl vetemjöl
3 dl finriven morot
3 dl havremjölk
2 dl strösocker
1 dl rapsolja
2 msk växtbaserad yoghurt
3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära, malen
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 krm salt
1 dl kikärtsspad
1/2 dl rostade valnötter
1/2 dl rostade pecannötter
2 krm salt
Frosting
150 gram växtbaserad smör
100 gram havrebaserad färskost
6 dl florsocker
1 msk citronjuice
Gör så här:
- Muffins: Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluft).
- Blanda alla torra ingredienser samt kryddor för sig direkt i en rymlig bunke. Häll sedan över havremjölk, kikärtsspad, yoghurt och rapsolja. Rör om till en jämn och klumpfri smet.
- Krama ur all vätska ur dina morötter. Vänd sedan ner i smeten tillsammans med de rostade nötterna.
- Fyll muffinsformar och grädda i cirka 15 minuter. Stick dina muffins med en teststicka. Blir det inget kladd är dem klara.
- Vispa samman alla ingredienser till frostingen med hjälp av en elvisp på svag hastighet för att undvika luftbubblor. Ha över i sprits och låt stå kylt i ca 30 minuter. Spritsa över din frosting och dekorera med nötter eller vad du föredrar.
