Citronpannkaka

Citronpannkaka är det perfekta receptet på familjelycka, vårkänslor och kärlek i ett! Snabbt och enkelt sätt att förgylla våren som redan nu börjar smyga sig på och som dessutom uppskattas av hela familjen.
Citronpannkaka
Bild från DinVinGuide

Citronpannkaka

Portioner: ca 3-4 personer

Mitt tips att servera till: växtbaserad vaniljglass, riven mjölkfri vit choklad, hallon och rostade nötter

Ingredienser

3 citroner, zest (skalet)

4 dl vetemjöl

3 dl havredryck (med vaniljsmak är att föredra)

2 dl vatten

1 dl mjölkfritt smör, flytande

1 tsk vaniljsocker alternativt

2 krm äkta vaniljpulver

Salt

Gurkmeja för färg

Gör så här:

1. Mixa samman alla ingredienser till en jämn och klumpfri smet med hjälp av en stavmixer. Salta sparsamt, färga med en lätt mängd gulkmeja och rör om återigen.

2. Ha lite växtbaserat smör i botten på en stekpanna. Då det slutat att bubbla är der dags för att steka pannkakorna. Fortsätt tills det att smeten är slut.

Bild från DinVinGuide

Citronpannkaka