- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Fredagstipset 46 – Vintips till helgmaten
Fredagstipset 46 – Vintips till helgmaten

Fredagstipset 46 – Vintips till helgmaten
Mat och vin ska inte bara ”passa ihop”. Du har verkligen lyckats när både vin och mat smakar bättre tillsammans än var för sig, och man kan verkligen ta både mat och vin till nya höjder genom att prova olika kombinationer. Hemligheten ligger i hur olika ingredienser i maten passar med olika viner. Det finns vin- och matupplevelser som inte kan gå dig obemärkt förbi och som påverkar din syn på vin för all framtid. Vi brinner för mat och dryck som kombination, vi söker hela tiden efter den perfekta kombinationen, när du besöker DinVinguide.se är vårt mål att du varje gång ska ta med nya erfarenheter och upplevelser som du gärna vill dela med dig av. Vill du lära dig mer så använd vår guide här på DinVinguide.se
Saint Clair Pioneer Block 3 2018
Seriös sauvignon blanc, som kommer från en enskild vingård. Jäst på ståltank och därefter har vinet fått ligga i 2 månader på stål. Smakrik och torr, med överraskande rondör och djup. Fin mineralitet och krispig syra och smak av passionsfrukt, fläder och lite grönpeppar.
Ett vin som längtar efter getost.
Jacquinot & Fils Blanc de Blanc
Vinet är en odeklarerad årgång, i detta fall från 2014.
Här hittar vi mängder med krispiga mineraler och inslag av lime, gröna äpplen, ananas och vit tropisk frukt. Ett perfekt berså-bubbel, men med sin fina mineralitet också ett vin till mat. Servera gärna till olika fiskrätter.
Ett gott och opretentiöst bubbel med finess
Brigaldara Ripasso Superiore 2017
En ripasso för dig som gillar vinstilen från Venetien men vill uppgradera dig. Här sippar du på ett glas värmande och god ripasso fylld med syrliga körsbär, plommon, örter, kakao-nibs och cederträ. Perfekt vin till grillade lammburgare.
Mycket vin för pengarna