- Fredrik Schelin
Skörden i Champagne 2016
Skörden i Champagne 2016
DinVinguide.se fortsätter med intervjuserien av vinmakarna i Champagne om deras syn på den katastrofala skörden 2016. Årgång 2016 är en utmaning för producenterna i Champagne.
Ni som följer oss har förmodligen läst vår rapport om att 2016 års skörd i Champagne är den värsta i mannaminne. Allt kokas ner till hur vädret utvecklar sig nu fram till skörd. Kommer man få tillräckligt med sol för att återhämta sig lite efter alla problem som man upplevt i år. Eller blir det bara värre!?
För att få information och ett bredare perspektiv har DinVinguide.se kontaktat några av vinmakarna i Champagne och ställt några frågor.
Turen har kommit till Rodolphe Peters, vinmakare på champagnehuset Pierre Peters.
Please keep your fingers crossed for us along the next harvest !
Rodolphe
What are your thoughts of this years harvest, are you being effected of the diseases and the hail?
Are you effected in volume this year?
Will you use more reserve wines this year to meet the production volume?
Do you have to increase your prices due to bad harvest?
What are your generell opinion of the grape Chardonnay?
Finally, which is your favourite Chardonnay based wine?
Fredrik Schelin
Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".
Läs mer om Fredrik