Fredriks bubblor – Champagnebar på Uppsala Vin & Deli

Uppsalas stora vin- och delikatessmässa, Uppsala Vin & Deli går av stapeln 22-23 mars. DinVinguide.se är på plats med Fredriks champagnebar.

FREDRIK SCHELIN & CHAMPAGNEBAR

Fredrik Schelin författare av boken Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska – Presenterar sin Champagnebar på Uppsala Vin & Deli.

årets vinjulklapp champagnebarI Champagnebaren kommer Fredrik signera sin bok. Fredrik står på plats hela fredagen och de  första timmarna på lördagen. Givetvis har baren öppet till stängning med Sweden Wine Club sommelier på plats. I baren kommer det vara fokus på bubblor och du kommer kunna prova en hel olika mousserande viner.

Annons:

Vilka bubblor kan du prova på plats?

Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir
Ett generöst vin med mjuk och integrerad mousse här finns toner av röda bär mogna varma röda äpplen generös röd citrus mineraler och kalk i den avslutande eftersmaken.
SB# 7921
Pris 299:-
 
Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs Collection Vintage 2012
Årgång 2012 är öppen och redo att dricka redan från start. Ett gott vin helt enkelt!Fruktigt och friskt med toner av röda äpplen grapefrukt och citrussaftig syra. 
SB# 7592
Pris 329:-
 
Diebolt-Vallois Prestige
Torrt friskt vin med eleganta florala inslag. Toner av brioche äpplen nötter samt smörighet. Lång eftersmak med inslag av grapefrukt.
SB# 7723
Pris 389:-
Pommery Brut Royal Rosé
SB#72322
Pris 439:-
En rödfruktig härlig champagne med toner av smultron, hallon och blodgrape.
Palmer Blanc de Blancs vintage 2013
SB# 7553
Pris 359:- 750 ml.

Palmer& Co Blanc de Blancs vintage 2005
SB# 7553
Pris 889:- 1 500 ml.

Palmer & Co Vintage Brut 2012 och 2013
SB# 7867
Pris 379:- 750 ml.

Palmer & Co Vintage Brut -2008 Magnum
SB#7867
Pris 999:- 1 500 ml. (begränsad tillgång)

Palmer en av de mest prisvärda champagneproducenterna på Systembolagets hyllor. Här passar vi på att prova inte bara olika årgångar utan även olika storlekar på flaskorna. Har det betydelse för smaken?

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne
SB# 7725
Pris 149 kr
Frisk och superkrispigt, mineraldrivet och läckert.

El Miracle
En cava i modern stil med friska inslag av citrus, gula äpplen, mineralitet och vita blommor. Perfekt som aperitif och till kycklingrätter.
SB# 7700
Pris 85:-

GUSTAF MABROUK OCH SWEDEN WINE CLUB

champagnebarChokladmakaren Gustaf Mabrouk kommer till Uppsala och visar upp sin Bean to Bar-tillverkade choklad och talar om sin nya bok ”Chokladmakarens handbok”. Välkomna att provsmaka utvald rom med choklad. Choklad och bok kommer självklart att finnas till försäljning med specialpris endast för detta tillfälle.

Gustaf Mabrouk är konditorn och chokladmakaren som brinner för choklad och hantverket bakom. Han blev svensk mästare i konditori redan som 19-åring och har sedan dess jobbat på allt från gourmetrestauranger i New York till hantverkskonditorier i Sverige. I dag är han en av få i Sverige som gör choklad från grunden. Han driver en egen chokladverkstad i Stockholm och står i tv-rutan och skapar fantastiska desserter och bakverk.

Läs mer

Fler artiklar