Fredagstipset 46 – Vintips till helgmaten

Härliga vintips till helgmaten. En trevlig middag och ett gott glas vin lyfter vilken helg som helst. Här tipsar vi om helgens tre utvalda fyndviner. Dessutom får du recept på vilken mat som passar till. Nu finns det inga ursäkter att inte göra helgen trevlig.

Fredagstipset 46 – Vintips till helgmaten

Mat och vin ska inte bara ”passa ihop”. Du har verkligen lyckats när både vin och mat smakar bättre tillsammans än var för sig, och man kan verkligen ta både mat och vin till nya höjder genom att prova olika kombinationer. Hemligheten ligger i hur olika ingredienser i maten passar med olika viner. Det finns vin- och matupplevelser som inte kan gå dig obemärkt förbi och som påverkar din syn på vin för all framtid. Vi brinner för mat och dryck som kombination, vi söker hela tiden efter den perfekta kombinationen, när du besöker DinVinguide.se är vårt mål att du varje gång ska ta med nya erfarenheter och upplevelser som du gärna vill dela med dig av. Vill du lära dig mer så använd vår guide här på DinVinguide.se

Ett vitt, ett bubbel och ett rött helgtips

Saint Clair  Pioneer Block 3 2018

Nr 3577
Pris 129:-

Seriös sauvignon blanc, som kommer från en enskild vingård. Jäst på ståltank och därefter har vinet fått ligga i 2 månader på stål. Smakrik och torr, med överraskande rondör och djup. Fin mineralitet och krispig syra och smak av passionsfrukt, fläder och lite grönpeppar.
Ett vin som längtar efter getost.

Annons:

Jacquinot & Fils  Blanc de Blanc

Nr 76324
Pris 375:-

Vinet är en odeklarerad årgång, i detta fall från 2014.
Här hittar vi mängder med krispiga mineraler och inslag av lime, gröna äpplen, ananas och vit tropisk frukt. Ett perfekt berså-bubbel, men med sin fina mineralitet också ett vin till mat. Servera gärna till olika fiskrätter.
Ett gott och opretentiöst bubbel med finess

Läs mer om producenten här.

Brigaldara Ripasso Superiore 2017

Nr 79097
139kr

En ripasso för dig som gillar vinstilen från Venetien men vill uppgradera dig. Här sippar du på ett glas värmande och god ripasso fylld med syrliga körsbär, plommon, örter, kakao-nibs och cederträ. Perfekt vin till grillade lammburgare.
Mycket vin för pengarna

Läs mer

Fler artiklar