Fredagstipset 29 – januarivin

Gott Nytt Vinår önskar vi på DinVinguide.se

Fredagstipset 29 – januarivin

Ett nytt decennium har påbörjats och redan idag den 3:e januari infaller årets första helg. I Europas vingårdar beskärs vinrankorna nu i januari. Så de kan starta om lagom till vårens första solsken. Kanske är det samma känsla för oss människor. När året precis har börjat och plånboken är tunn kanske även vinbudgeten behöver beskäras lite. Här bjuder vi på tre utvalda plånboksvänliga vintips. Inte nog med det, vi bjuder även på smala hälsosamma matrecept som passar vinerna.

Spier Signature Chenin Blanc 2019

Fredagstipset 29 - januarivinNr 75019
Pris 89:-

Från Sydafrika hittar man väldigt ofta prisvärda viner. Detta vin överlevererar verkligen för sin prislapp om blyga 89 spänn. Vinet är krispigt med gula och gröna inslag men har ändå en härligt rund textur som man så gärna vill att sin Sydafrikanska chenin blanc ska vara. Längden håller i sig och vinet passar utmärkt till mat och gärna kryddig sådan. Som receptet nedan en skön saffranspasta för dig som har saffran över efter julens bak! Det enda som kan stöka till det lite är att vinet ligger i beställningssortimentet så du får beställa idag och spara detta tips till nästa helg då du hunnit få hem vinet till din lokala butik.

Annons:

Alamos Malbec 2018

Fredagstipset 29 - januarivinSB# 6670
Pris 99:-

Ett ekologiskt välgjort fyndvin för en hundring.
Frisk och örtig malbec från Argentina. Här samsas mörka plommon med kryddor och vildhallon i en perfekt balans. Vinet är lättsamt och är tillgängligt, passar perfekt som sällskapsvin. Men passar även till grytor och lite fylligare maträtter.

Grekisk linsgryta

LÄS MER

Jurançon Chateau de Rousse 2017

Fredagstipset 29 - januarivinNr 4127
Pris 119:-

En vin som förgyller många tillfällen. Perfekt till exempelvis en fruktsallad eller varför inte till en pepparkaks-cheescake som nedan recept. En perfekt dessert om man har kvar lite pepparkakor efter julhelgerna. Vinet är fylligt och lite simmigt med mogen galiamelon solvarma gula plommon. Ett vin med både solvarm sötma och fin syra. En trogen kamrat till många olika tillfällen.

Läs mer

Fler artiklar