- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Sötpotatis- och äppelsmör
Sötpotatis- och äppelsmör

Sötpotatis, yams, sweet potato är ju riktigt god att äta som bakpotatis, potatismos, paj eller rostad och som här i ett så kallat smör.
Just den här varianten passar utmärkt till julskinkan, kalkonen eller det just från ugnen färdigbakade brödet. Ha det som ett dip till förrätten eller som ett tillbehör på smörgåsbordet eller julbordet.
Jag använder det som ett dip före förrätten i min resturang och när jag här har sötpotatisen superfärsk så blir det ju så mycket bättre.

Sötpotatis- och äppelsmör
1 kg sötpotatis, skalad och i mindre bitar
4 röda äpplen (Fuji), urkärnade och i mindre bitar
2 gröna äpplen (Granny Smith), urkärnade och i mindre bitar
2 dl vatten
2 dl äppeljuice
1 dl honung
1 tsk malen muskotnöt
1/2 tsk malen nejlika
Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud tills allt är mjukt. Fortsätt sjuda tills nästan all vätska är borta. Mixa massan slät. Lägg på burk och låt svalna. “Smöret” håller sig ca 2 veckor i kylskåp.
