- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Sötpotatisklubbor (Sweet Potato Lollipops) med jalapeno
Sötpotatisklubbor (Sweet Potato Lollipops) med jalapeno

Sötpotatisklubbor (Sweet Potato Lollipops) med jalapeno
Denna gång bjuder jag på ett roligt recept vi har här på restaurang Texas spice. Sötpotatisklubbor med jalapeno! Den är riktigt rolig att servera och blir på en gång ett samtalsämne vid bordet. Vi använder den som det lilla extra till våra gäster, alltid en hit! Detta recept passar alldeles utmärkt som en liten aptitretare eller som en förrätt. Det här receptet är lite större men det går att använda i ett par dagar efter.
Sötpotatisklubbor med jalapeno
770 g mjöl
28 g bakpulver
32 gram socker
5 gram cayennepeppar
112 g ister eller vegetabiliskt matfett
3 ägg
590 ml kärnmjölk
300 g sötpotatis
Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att baka sötpotatis (pricka skalet) med skal tills den är mjuk. När den är mjuk så ta ur den ur ugnen och skala på en gång. Mixa till puré i mixer. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och mjölk i en mixer och blanda långsamt. Tillsätt sötpotatis och bland långsamt igen, skrapa på sidorna så att allt blandas väl. Använd en glasskopa och gör bollar, inte större än pingisbollar, direkt från skål till en fritös med 175 grader varm olja. När de flyter upp till ytan så är de färdiga. Låt dom rinna av på en handduk eller hushållspapper och stick en klubbpinne i mitten. Servera omedelbart och garnera med färsk jalapeno.
Jan Lööv, souschef Omni Hotel Dallas USA
Twitter: @jtloov
Instagram: @jloov