Sötpotatisklubbor (Sweet Potato Lollipops) med jalapeno

Sötpotatisklubbor (Sweet Potato Lollipops) med jalapeno

Sötpotatisklubbor (Sweet Potato Lollipops) med jalapeno

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Denna gång bjuder jag på ett roligt recept vi har här på restaurang Texas spice. Sötpotatisklubbor med jalapeno! Den är riktigt rolig att servera och blir på en gång ett samtalsämne vid bordet. Vi använder den som det lilla extra till våra gäster, alltid en hit! Detta recept passar alldeles utmärkt som en liten aptitretare eller som en förrätt. Det här receptet är lite större men det går att använda i ett par dagar efter.

Sötpotatisklubbor

Sötpotatisklubbor med jalapeno

770 g mjöl

28 g bakpulver

32 gram socker

5 gram cayennepeppar

112 g ister eller vegetabiliskt matfett

3 ägg

590 ml kärnmjölk

300 g sötpotatis

Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att baka sötpotatis (pricka skalet) med skal tills den är mjuk. När den är mjuk så ta ur den ur ugnen och skala på en gång. Mixa till puré i mixer. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och mjölk i en mixer och blanda långsamt. Tillsätt sötpotatis och bland långsamt igen, skrapa på sidorna så att allt blandas väl. Använd en glasskopa och gör bollar, inte större än pingisbollar, direkt från skål till en fritös med 175 grader varm olja. När de flyter upp till ytan så är de färdiga. Låt dom rinna av på en handduk eller hushållspapper och stick en klubbpinne i mitten. Servera omedelbart och garnera med färsk jalapeno.

Jan Lööv sous chef Omni Hotel USA

Jan Lööv, souschef Omni Hotel Dallas USA

Twitter: @jtloov

Instagram: @jloov

Jan Löövs tidigare tips

Alla tidigare Kockens tips