Snabb pizza med rödbetor, fänkål och mögelost

När suget på pizza kommer då passar det här snabba receptet. Toppa med det som finns hemma eller Tomas Lindhs vegetariska pizza med rödbetor, olika ostar, fänkål och rostade mandlar.
Snabb pizza med rödbetor, fänkål och mögelost

Bild från DinVinGuide

Snabb pizza med rödbetor, fänkål och mögelost

Pizzadeg:

3 dl vetemjöl

2 msk olivolja

1 nypa salt

1,5 tsk bakpulver

1,5 dl vatten

Topping:

150 g rödbetor

75 g riven ost

1 msk olivolja

15 g hyvlad fänkål

20 g mögelost

rostad mandel

salt och peppar

Sätt ugnen på 225°C. Rör ihop ingredienserna till pizzadegen och arbeta ihop till en jämn deg. Ta eventuellt mer mjöl om det klibbar. Koka rödbetorna mjuka och dela dem i mindre bitar eller skiva. Tryck ut eller kavla degen till två pizzor på ett bakplåtspapper. Fördela riven ost och rödbetor på degbottnen. Smula över mögelost och ringla på olivolja. Sätt in en tom plåt i ugnen och låt den bli varm. Lägg pizzorna på den varma plåten och grädda 15 minuter. Ta ut pizzorna och ringla över lite mer olivolja, honung samt smula på lite extra mögelost. Strössla sedan på rostade mandlar och hyvlad fänkål. Servera gärna med lite creme fraiche.

Bild från DinVinGuide