- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Pizza – bästa degen, fyllningsförslag, tomatsås och vintips
Pizza – bästa degen, fyllningsförslag, tomatsås och vintips
Pizza – bästa degen, fyllningsförslag, tomatsås och vintips
Jag var den 8 april 2013 på ett event med Electrolux och bagaren Maria Blohm. Här fick jag lära mig hur man bakar pizza på bästa sätt, precis som alla pizzabagare gör. Här vägs alla ingredienser så använd en hushållsvåg. Degen är såklart viktigast men sedan är det handlaget, lärde mig att “simma” ut degen. Vad man toppar sin pizza med är högst individuellt, här valde jag tomatsås, mozzarella, färsk oregano och champinjoner. Efter gräddning lade jag på parmaskinka, ruccola och svartpeppar. Det går bra att förbereda degen dagen före pizzabaket och förvara degen i kylskåp.
- Tomatsås, mozzarella, parma, ruccola
- Tomatsås, mozzarella, bresola, ruccola, parmesan, pinjenötter
- Tomatsås, sparris, chévreost, mozzarella, kalamataoliver, rosmarin
- Ricotta, parmesan, mozzarella, pinjenötter, vitlök, rosmarin
- Tomatsås, svamp, mozzarella, vitlök, persilja, rosmarin
- Tomatsås, blandade ostar, valnötter
- Tomatsås, aubergine, vitlök, chili, mozzarella, salami, oregano
- Tomatsås, rökt skinka, tomat, champinjoner, vitlök, mozzarella, basilika
- Tomatsås, kronärtskockshjärtan, pecorinoost, valnötter, timjan
Grundrecept tomatsås:
1 gul lök, fint hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater av god kvalitet (400 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk oregano
Tomatsås: Fräs löken i olivoljan tills den är mjuk och blank. Tillsätt tomatkross, salt, peppar och oregano. Sjud såsen ca 10 min till en tjock röra. Låt såsen svalna.
