• Hem
  • /
  • skribenter
  • /
  • Karoline Nordefors
  • /
  • Nyårsafton – Nyårsmeny med tilltugg till första glaset champagne, förrätt, varmrätt och dessert – Gott Nytt År

Nyårsafton – Nyårsmeny med tilltugg till första glaset champagne, förrätt, varmrätt och dessert – Gott Nytt År

Nyårsafton – Nyårsmeny med tilltugg till första glaset champagne, förrätt, varmrätt och dessert – Gott Nytt År

Nyårsafton – Nyårsmeny med tilltugg till första glaset champagne, förrätt, varmrätt och dessert – Gott Nytt År

Snart är det nya året här och det ska såklart firas. Jag har samlat ihop några favoriter som jag hoppas ska kunna inspirera dig i valet till nyårsmeny. Hade jag själv fått välja hade jag köpt 1 kg Kalix löjrom på Axelssons Fisk i Stockholm (ett tips från mig till dig). Hade ätit flera förrätter med just detta och sedan vispat ihop ett brynt smör och vänt ner massor av löjrom för att servera till en god bit kött. Nu arbetar jag på nyårsafton så valet blir inte mitt utan familjen kommer servera hummersoppa med bitar av hummer, Tournedos Rossini och sedan en smaskig chokladkolapaj med grädde och bär. På äldreboendet där jag arbetar som kökschef kommer jag bjuda på räksoppa med parmesansticks och liten ceviche, oxfilé med cognacsås och pommes duchesse och avsluta med en chokladpannacotta med apelsinsallad.

I mitt tycke kan champagne drickas till allt, men om jag ska lyssna på Edward Blom så passar inte tusenåriga ägg till. Det ska skära sig enormt. Väljer du bort dessa så passar det mesta till. Ät, njut och må gott!

Till första glaset champagne:

Rimmade pilgrimsmusslor på toast med mascarponeost och citron

Rimmade pilgrimsmusslor på toast med mascarponeost och citron

Blinier med nässlor, kalixlöjrom, gräddfil och gräslök Karoline Nordefors nordefors.com

Blinier med nässlor, Kalix löjrom, gräddfil och gräslök

Potatiscréme med Kalix löjrom och dill

Potatiscréme med Kalix löjrom och dill

Förrätt:

Gratinerad pilgrimsmussla med ingefära och forellrom

Gratinerad pilgrimsmussla med ingefära och forellrom

Fler förrätter

Varmrätt:

Halstrad oxfilé med smör smaksatt med rökt märg serverat med potatissufflé

Halstrad oxfilé med smör smaksatt med rökt märg serverat med potatissufflé

Biff med jordärtskockspuré och brynt löjromssmör

Biff med jordärtskockspuré och brynt löjromssmör

Fler varmrätter

Fler tips av kockar

Dessert:

Dessert med citronmousse, hallonpannacotta, citroncrunch, flädermaräng och snö på brynt smör

Dessert med citronmousse, hallonpannacotta, citroncrunch, flädermaräng och snö på brynt smör

Pärondessert

Pärondessert

Kockens tips från Fredrik Gustafsson Omvänd cheesecake med blåbär, färskostskum och limeglass nordefors.com Karoline Nordefors

Omvänd cheesecake med blåbär, färskostskum och limeglass

Kockens tips från Tomas Lindh Kolapaj med hallonsorbet nordefors.com

Kolapaj med hallonsorbet

Chokladkolapaj nordefors.com Karoline Nordefors

Chokladkolapaj med färska bär och grädde

Fler desserter

Fler efterrätter

Gott Nytt År!

Nyårsafton - Nyårsmeny med tilltugg till första glaset champagne, förrätt, varmrätt och dessert - Gott Nytt År - DinVinguide | DinVinguide.se