Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

Skärgårdsbullar med strömming

Magnus Johansson från Hotel Skeppsholmen tipsar om skärgårdsbullar på strömming med senap och dill. En ny rätt att sätta på bordet! Dessutom en tävling den 14/5 där de söker den bästa strömmingsinläggningen.
Skärgårdsbullar med strömming

Välkommen att fira in Strömmingsdagen på Hotel Skeppsholmen!

Den 14 maj bjuder vi för femte året i rad in till vår grönskande trädgård och den årliga Strömmingsdagen. I trädgården dukas det långbord, i vårt utekök steker vi strömming och i trädgårdsbaren säljer vi lokal öl, äppelmust och rosévin.
Det spelas levande, skön musik under körsbärsträden och för barnen bjuder vi på ponnyridning. Med denna dag vill vi skapa glädje och gemenskap samt smakminnen för både liten och stor att förknippa med denna lokala, fantastiska råvara.
Vi bjuder även in er att deltaga i Skeppsholmens Strömmingsmästerskap. Skicka in ett recept på din bästa inläggning till stromming@hotelskeppsholmen.se.
En jury kommer att bedöma recepten och utse fem finalister. På tävlingsdagen tar dessa fem med sig en burk med färdiglagad strömming enligt inskickat recept. Inläggningen presenteras på tallrik till vår jury som strax efter tävlingen utser Skeppsholmens Strömmingsmästare 2016.
Varmt välkomna!
Bild från DinVinGuide

Skärgårdsbullar med strömming – blir flera kilo bullar (det går bra att dela receptet)

5 kg strömmingsfilé, ryggfenan bortklippt

50 g salt

5 g vitpeppar

Mixa samman i snabbhack, lägg åt sidan.

5 gula lökar, rivna

200 g slottssenap

5 dl ströbröd

1 liter vatten

10 ägg

Mixa samman i snabbhack till slät konsistens.

1 dl hackad dill eller gräslök

Blanda samman alltsammans i blandare med vinge. Smaka av. Forma till bollar, rulla i grovt rågmjöl. Stek sedan gyllene i smör.

Servera med potatispuré, bryntsmör och rårörda lingon.

Bild från DinVinGuide

Magnus Johansson, vice VD och kökschef Hotel Skeppsholmen

Grundare av SkeppsholmsSenap

Twitter: @HotSkeppsholmen

Instagram: @langaraden

Skärgårdsbullar med strömming