- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Skärgårdsbullar med strömming
Skärgårdsbullar med strömming

Välkommen att fira in Strömmingsdagen på Hotel Skeppsholmen!

Skärgårdsbullar med strömming – blir flera kilo bullar (det går bra att dela receptet)
5 kg strömmingsfilé, ryggfenan bortklippt
50 g salt
5 g vitpeppar
Mixa samman i snabbhack, lägg åt sidan.
5 gula lökar, rivna
200 g slottssenap
5 dl ströbröd
1 liter vatten
10 ägg
Mixa samman i snabbhack till slät konsistens.
1 dl hackad dill eller gräslök
Blanda samman alltsammans i blandare med vinge. Smaka av. Forma till bollar, rulla i grovt rågmjöl. Stek sedan gyllene i smör.
Servera med potatispuré, bryntsmör och rårörda lingon.

Magnus Johansson, vice VD och kökschef Hotel Skeppsholmen
Grundare av SkeppsholmsSenap
Twitter: @HotSkeppsholmen
Instagram: @langaraden