- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Magnus Johansson – Örskärtoast med kallrökt lax och rullströmming
Kockens tips från Magnus Johansson – Örskärtoast med kallrökt lax och rullströmming
Kockens tips från Magnus Johansson – Örskärtoast med kallrökt lax och rullströmming
Örskärtoast 6 st
12 skivor surdegsbröd
2 dl majonnäs
200 g vällagrad prästost, riven
24 skivor kallrökt lax
svartpeppar
sallad
rullströmming av 1 kg strömming (se recept nedan)
18 skivor gurka
1 rödlök, fint hackad
Metod:
Bred majonnäs på brödskivorna, strö över osten, bred ut laxskivorna och peppra efter smak. Lägg på lagom med sallad, arrangera strömming ovanpå och toppa med skivad gurka, hackad rödlök och en grillad brödskiva.
Rullströmming:
1 kg strömmingsfilé
1/2 dl dijonsenap
1 1/2 dl grädde
10 g salt
Marinera strömmingen 15 minuter i senap, grädde och salt. Rulla strömmingen med skinnet utåt och lägg i smord form. Häll över såsen och baka av i 200°c i 30 min. Läs WWF råd här.
Lycka till!
Magnus Johansson kökschef Hotel Skeppsholmen
Grundare av SkeppsholmsSenap
Twitter: @HotSkeppsholmen
Instagram: @langaraden