Mousse på mjölkchoklad

Mjölkchokladmousse med jordgubbssorbet, jordgubbar, vaniljinkokt vit sparris och rostade hasselnötter. Hur gott låter låter inte det? Tomas Lindh bjuder på en lättgjord mousse på mjölkchoklad.
Mousse på mjölkchoklad

Vi behöver alla tips på desserter som är enkla och kan förberedas. Här en len mousse på mjölkchoklad som serveras med jordgubbssorbet, jordgubbar, vaniljinkokt vit sparris och rostade hasselnötter. Perfekt till sommarens fester eller middagar.

Bild från DinVinGuide

Mousse på mjölkchoklad

200 g mjölkchoklad, grovhackad

1 dl vispgrädde, vispad

3 msk honung

3 äggulor

4 dl grädde

Chokladmousse på mjölkchoklad: Grovhacka chokladen och vispa den mindre mängden grädden. Bryn honungen i en kastrull och häll i 4 dl vispgrädde och äggulor. Värm blandningen tills det sjuder (cirka 85 grader). Häll det över chokladen och mixa. Vänd ner den vispade grädden. Häll upp moussen i formar och frys och ta fram 5 minuter före servering.

Moussen passar bra att servera med jordgubbssorbet, jordgubbar, vaniljinkokt vit sparris och rostade hasselnötter.

Bild från DinVinGuide

Tomas Lindh köksmästare, Restaurang Långa Raden Hotel Skeppsholmen, Stockholm

Instagram: langaraden