Kockens Tips – Vit chokladmousse med smörstekt kavring smaksatt med kanel

Kockens Tips – Vit chokladmousse med smörstekt kavring smaksatt med kanel

Kockens tips nordefors.com

Vit chokladmousse med smörstekt kavring smaksatt med kanel nordefors_edited-1

Vit chokladmousse med smörstekt kavring smaksatt med kanel 5 port

Vit chokladmousse:

200 g vit choklad

2 dl grädde

1äggula

Hacka ner chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Vispa grädde lätt. Viktigt att grädden inte vispas för hårt, då skär sig moussen. Vänd ner äggulan i chokladen. Vänd sedan ner den lättvispade grädden i chokladen lite i taget. Häll upp smeten i valfri form  t ex glas och kyl sedan i minst 3 timmar. Detta går utmärkt att göra dagen innan.

Smörstekt kavring:

2 skivor kavring, köpt kavring av bättre kvalitet.

smör

kanel

Skär ner kavring i riktigt små tärningar. Går utmärkt att köra det i en snabbhack om man har sådan så det blir riktigt fint fördelat. Stek kavring krispigt i rikligt med smör. Smaksätt kavringscrunchet med kanel efter egen smak.

Montering:

Vid servering toppa moussen med crunchet och ta gärna med lite av smöret som det stekts i.

Lycka till!

Jacob Davidsson

Jacob Davidsson studerande, kock Johannes Kök, Linköping

Twitter: @jDaavidsson

Instagram: jdaavidsson

Mail: jacobdav[@]hotmail.com