- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens Tips – Vit chokladmousse med smörstekt kavring smaksatt med kanel
Kockens Tips – Vit chokladmousse med smörstekt kavring smaksatt med kanel
Kockens Tips – Vit chokladmousse med smörstekt kavring smaksatt med kanel
Vit chokladmousse med smörstekt kavring smaksatt med kanel 5 port
Vit chokladmousse:
200 g vit choklad
2 dl grädde
1äggula
Hacka ner chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Vispa grädde lätt. Viktigt att grädden inte vispas för hårt, då skär sig moussen. Vänd ner äggulan i chokladen. Vänd sedan ner den lättvispade grädden i chokladen lite i taget. Häll upp smeten i valfri form t ex glas och kyl sedan i minst 3 timmar. Detta går utmärkt att göra dagen innan.
Smörstekt kavring:
2 skivor kavring, köpt kavring av bättre kvalitet.
smör
kanel
Skär ner kavring i riktigt små tärningar. Går utmärkt att köra det i en snabbhack om man har sådan så det blir riktigt fint fördelat. Stek kavring krispigt i rikligt med smör. Smaksätt kavringscrunchet med kanel efter egen smak.
Montering:
Vid servering toppa moussen med crunchet och ta gärna med lite av smöret som det stekts i.
Lycka till!
Jacob Davidsson studerande, kock Johannes Kök, Linköping
Twitter: @jDaavidsson
Instagram: jdaavidsson
Mail: jacobdav[@]hotmail.com