- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Vårens bästa Prosecco med passande recept
Vårens bästa Prosecco med passande recept
Till skillnad från Champagne och andra kända bubblande viner så får Prosecco sina bubblor genom en andra jäsningen på ståltank.

SB# 77774, Pris 99:-
Italienskt bubbel från Spaniens största producent av mousserande vin. Vinet är rent och snyggt med pigga små bubblor och fin syrlighet. Karaktären består av nashipäron, piggelin, kiwi, citronzest, honungsmelon, acasiahonung och kritiga mineraltoner.
Vi fångas inte bara av flaskans goda innehåll utan även av den vackra designen. En butelj att visa upp på buffebordet i sommar.
Drick väl kyld till denna gårdskyckling där styrkan i kryddorna funkar väldigt väl med den balanserade sötman i vinet.
SB#77753, Pris 149:-
Inbjudande doft av nektarin, Earl Grey te, örtkryddor och bergamott. Fruktigt, komplext, generöst fylligt vin med små eleganta bubblor, frisk syra och svag trevlig grapefruktbeska. Komplext och långt brödigt avslut med inslag av fänkål, clementin och blodgrape. Sockerhalten är på 13 gram per liter (alltså extra-dry) och balanseras upp av syra och balans. Detta är ett fint hantverksmässigt vin som med lätthet kan njutas till midsommarbordet och tex sillen.
SB# 77018, Pris 99:-
Frisk och härlig prosecco med allt vad man kan önska men utan den tydliga sötman då vinet är extra torrt. Fin integrerad mousse med aromer av gråpäron och lite citrus i avslutet.
Passar perfekt som aperitif men även till lättare fisk och skaldjursrätter. Varför inte kombinera detta med mingelreceptet nedan?