Vårens bästa Prosecco med passande recept

Prosecco är ett vitt mousserande vin från norra Italien. Vinet produceras på druvan glera som är en vit druva av italienskt ursprung. Fram till 2009 kallades druvan Prosecco, man beslutade att byta namn på druvan för att undvika sammanblandning med vinet.
Till skillnad från Champagne och andra kända bubblande viner så får Prosecco sina bubblor genom en andra jäsningen på ståltank.
Vårens bästa Prosecco med passande recept

#popthepro
FREIXENET PROSECCO
SB# 77774, Pris 99:-
Italienskt bubbel från Spaniens största producent av mousserande vin. Vinet är rent och snyggt med pigga små bubblor och fin syrlighet. Karaktären består av nashipäron, piggelin, kiwi, citronzest, honungsmelon, acasiahonung och kritiga mineraltoner.

Vi fångas inte bara av flaskans goda innehåll utan även av den vackra designen. En butelj att visa upp på buffebordet i sommar.

Drick väl kyld till denna gårdskyckling där styrkan i kryddorna funkar väldigt väl med den balanserade sötman i vinet.

receptUgnsrostad sechuankryddad gårdskyckling
Ugnsrostad Gårdskyckling kryddad med sechuanpeppar,kardemumma och soja samt en kryddig kikärtssallad med granatäppelkärnor och ruccola.
Läs mer

bolla prosecco
BOLLA VALDOBBIADENE SUPERIORE DOCG
SB#77753, Pris 149:-

Inbjudande doft av nektarin, Earl Grey te, örtkryddor och bergamott. Fruktigt, komplext, generöst fylligt vin med små eleganta bubblor, frisk syra och svag trevlig grapefruktbeska. Komplext och långt brödigt avslut med inslag av fänkål, clementin och blodgrape. Sockerhalten är på 13 gram per liter (alltså extra-dry) och balanseras upp av syra och balans. Detta är ett fint hantverksmässigt vin som med lätthet kan njutas till midsommarbordet och tex sillen.

receptLerpottasill med brynt smör, dill, gräslök, rödlök och ägg
Lerpottasill – varm sill med brynt smör, dill, gräslök, rödlök och ägg
Läs mer

Bild från DinVinGuide
ECOLTURA PROSECCO
SB# 77018, Pris 99:-
Frisk och härlig prosecco med allt vad man kan önska men utan den tydliga sötman då vinet är extra torrt. Fin integrerad mousse med aromer av gråpäron och lite citrus i avslutet.
Passar perfekt som aperitif men även till lättare fisk och skaldjursrätter. Varför inte kombinera detta med mingelreceptet nedan?