Nu är glada julen slut, slut, slut!

Ja, nu är snart mysiga julhelgen snart slut och vi är många som ser fram emot nästa stora helg Nyår!
Nu är glada julen slut, slut, slut!

Ja när julhelgen börja lida mot sitt slut, när sill, skinka och gravad lax är uppätet. När glöggflaskorna står tomma och julölen är urdrucken, och när man känner att man faktiskt har fått nog av att sitta i soffan och knäcka nötter. Då är det dags att vända blicken framåt och fundera på nästa stora helg.

När julen är familjens högtid, med mys, pys och härliga julsånger. Så är Nyårsafton alltid lite mer glamour och glitter. Nyår är party, danspuppor, glitterklänning, lösögonfransar och alltid mera bubblig och fnissig. De flesta vill laga till något extra gott till middagen dessutom vill man gärna dricka bubbliga drycker. De bubbliga dryckerna har mina kollegor så vänligt provat och betygsatt, så ni lätt skall hitta den allra bästa i den kategori som passar er bäst.

Maten däremot brukar det ju vara jag som tipsar om. Så här kommer nu några gamla favoriter i länkar och några nya recept som kanske kan falla på läppen. Det viktigaste med nyårsmiddagen tycker jag är att man skall kunna förberedas mycket i förväg. Så att inte värden och värdinnan står och svettas i köket hela kvällen. Utan att även de kan vara flärdfullt eleganta och bara umgås med sina gäster.

 

Jag vet att många av er satsar på oxfilé till nyår, men jag skulle vilja att ni provar något annat. Till exempel Halstrad hälleflundra med svartrotsgratäng och rödvinskaramell. Eller en färgglad och vacker torskrygg med brynt smör, ärtpuré och inlagda rödbetor. Men kan också tänka sig en Jerkmarinerad fläsksida med majskräm, piementos de padrones och friterad sötpotatis. 

Självklart hittar du förrätter och desserter i länkarna också, dessutom lägger jag till några extra godsaker här nedanför.

Ha ny en härligt flärdfull nyår, med alldeles lagom glitter och glamour!