- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kakor med kardemumma från Restaurang Handelshuset
Kakor med kardemumma från Restaurang Handelshuset

Kakor med kardemumma från Restaurang Handelshuset
I ett hus från 1912, med stora välvda fönster som får det att kännas som ett enormt växthus, har vi startat Restaurang Handelshuset. I en lång glasmonter ställer vi ut bakverk på dagen och desserter på kvällarna som alla gäster går förbi innan de tar bord. Vi lagar fransk bistromat, husmanskost och fika däremellan. Lunch och middag samt a la carte meny hela dagarna under helgen.
Snart har vi haft öppet 3 månader men känner redan så många människor här, vi har stammisar som kommer flera gånger per dag ibland. Här bjuder vi på ett perfekt recept till sportlovet, snabbt, enkelt och god energi i skidspåren.
Kakor med kardemumma ca 30 st
225 g smör
200 g strösocker
1 äggula
25 g ljus sirap
4 g bikarbonat
3 g kardemumma, grovt malen
375 g vetemjöl
kardemumma och socker blandat för att strö över kakorna
Arbeta ihop allt till en smidig och fin deg. Dela upp i 6 bitar och rulla plåtlånga. Platta till med handen, spraya vatten på och strö över kardemummasocker. Baka på 180 grader i ca 8 min, skär när de är varma. Låt svalna.
Cecilia Andersson och Andreas Edlund
Web: www.restauranghandelshuset.se
Mail: info@restauranghandelshuset.se
Tel: 08-717 00 65
Adress: Neglingevägen 33, 133 34 Saltsjöbaden
Instagram: @handelshusetsaltsjobaden
Facebook: Handelshuset Saltsjöbaden
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*

