Stora grekiska köttbullar i arrabiatasås
Riktigt god mat behöver inte vara svår att laga eller komplicerad. Den här rätten gör du klar på ca 45 minuter och du kan servera en smakbomb till lunch eller middag. Ta någon timme på söndagen för att förbereda veckans måltider och njut sedan av stora grekiska köttbullar.
Stora grekiska köttbullar i arrabiatasås 4 port
1 gul lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
2 msk olivolja
4 msk tomatpuré
2 msk sardellpasta eller sardeller, finhackade
1-2 tsk chiliflakes
1 lagerblad
4 soltorkade tomater, hackade
2 burkar tomater, krossade eller skalade (á 400 g)
1 dl vatten
2 krm svartpeppar
Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, sardellpasta, chiliflakes och lagerblad. Häll över tomater och vatten. Sjud såsen utan lock ca 30 min. Krydda med peppar. Mixa om du önskar en slät sås.
Stora grekiska köttbullar:
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
500 g nötfärs
ca 1/2 – 3/4 tsk salt
1 ägg
1 msk hackad färsk eller 1/2 msk torkad oregano
200 g fetaost
Karoline Nordefors
Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat
Läs mer om KarolineLäs mer
Sötsura köttbullar av kyckling med grapefrukt och röd paprika
Karoline Nordefors
Kockens tips från Tomas Lindh – Svenska köttbullar smaksatta med kryddpeppar serverat med mandelpotatismos, pressgurka, rårörda lingon och gräddsås
Karoline Nordefors
Kockens tips från Jacob Davidsson – Kroketter med get- och västerbottensost
Karoline Nordefors