- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Tomas Lindh – Svenska köttbullar smaksatta med kryddpeppar serverat med mandelpotatismos, pressgurka, rårörda lingon och gräddsås
Kockens tips från Tomas Lindh – Svenska köttbullar smaksatta med kryddpeppar serverat med mandelpotatismos, pressgurka, rårörda lingon och gräddsås

Kockens tips från Tomas Lindh – Svenska köttbullar smaksatta med kryddpeppar serverat med mandelpotatismos, pressgurka, rårörda lingon och gräddsås
Klassiska svenska köttbullar som jag har lyxat till med potatismos på mandelpotatis, rårörda lingon, pressgurka och en riktigt god gräddsås.
Svenska köttbullar smaksatta med kryddpeppar serverat med mandelpotatismos, pressgurka, rårörda och gräddsås
400 g köttfärs (gärna blandfärs)
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 msk riven rå gul lök
1 msk riven brynt lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm malen kryddpeppar
1 krm svartpeppar
smör till stekning
Blanda ströbröd med vatten. Låt det svälla 10 min. Blanda färsen med lök, ägg, salt, kryddpeppar och svartpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad. Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar. Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 8-10 min.
Smaklig måltid!
Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden
Instagram: langaraden