Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

Kockens tips från Jacob Davidsson – Kroketter med get- och västerbottensost

Kockens tips från Jacob Davidsson – Kroketter med get- och västerbottensost

Kockens tips från Jacob Davidsson – Kroketter med get- och västerbottensost

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Trevliga kroketter, går väldigt bra ihop med rödbetor och valnötter. Betor och getost är ju sedan tidigare en välkänd kombination och går jättebra som snacks att kanske starta en måltid med. En härlig dipsås till det är inte helt fel, går att kombinera lite hur som.

Kroketter med get- och västerbottensost

125 g getost

75 g västerbottensost

10-15 g honung

citronzest + juice

vitlök

Panering: vetemjöl, panko, äggvita

Metod:

Riv västerbottensost fint och blanda sedan ihop med getost och honung. Smaka upp med citronzest,  juice och vitlök efter egen smak. Rulla bollar av smeten, tänk storlek efter ”normalstora köttbullar”. För enklare hantering av ostbollarna vid panering är ett tips att ställa in de rullade ostbollarna i cirka en halvtimma i frysen så de stelnar någorlunda.

Panering: Dubbelpanera kroketterna. Upprepa paneringen en gång till men enbart i äggvita och sedan i panko.

Tillagning: Fritera i en fritös i 180 grader tills de är gyllenbruna.

Lycka till!

Jacob Davidsson

Jacob Davidsson kock The Flying Elk Stockholm

Twitter: @jDaavidsson

Instagram: @jdaavidsson

Mail: jacobdav[@]hotmail.com

Kockens tips från Jacob Davidsson - Kroketter med get- och västerbottensost - DinVinguide