Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Fredrik Schelin
Skriven av Fredrik Schelin

Vårens bästa champagne med passande recept

Champagne passar till mer än bara högtider som nyårsafton. Att i vårsolen skåla i champagne kan få den mest vintertrötta att vakna till. Champagne är också utmärkt att matcha till vårens mat.

Det finns vin-och matupplevelser som inte bör gå obemärkt förbi och som påverkar synen på vin för all framtid. Vi tänkte här tipsa om några av vårens bästa champagner som vi på DinVinguide.se har matchat med vårlika recept hämtade från vår receptbank. Nu är det bara att köpa in råvaror, champagnen och njuta in våren.

Champagne Bollinger matchat med grillad sparris med brynt smörsås och stenbitsrom.

Bollinger Special Cuvée
SB# Systembolaget 7418, 459:-
Ljusgul färg med fyllig krämig mousse. Stor mogen doft med karaktär av bakat bröd, choklad och mogna höstäpplen. Torr och mycket smakrik med inslag av rostat bröd och lång fin eftersmak.

Taittinger 2009 matchat med fläskfilé al tonno på grillen.

Taittinger Brut Millésimé 2009
SB# 7871, Pris 520:-

Vinet är direkt inbjudande men efter lite luft öppnar det sig ännu mer.
Doften fylls av nougat, gula och gröna sommaräpplen, mogen citrus och vissa inslag av örter. Bubblorna är integrerade och fina, texturen krämig och len. I smaken återkommer nougat, äpplen och citrus blandat med mineraler och kalk. Avslutet är elegant och långt.

Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru matchat med inkokt lax.

Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru
SB# 2739, Pris 289:-

Tydlig druvighet och citrus i doften. Smaken avslöjar gröna äpplen, kex, nybakad smördeg, mineraler samt lime. Moussen är något spretig men denna spretighet sätter sig då flaskan varit öppnad en stund. Avslutet är medellångt med mjuk syra och torr tanninstrukturell känsla.

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer