Underbara rabarber
Rabarber är en grönsak och inte en frukt som många kanske tror, där bladskaften är ätliga.
Underbara rabarber
Rabarber är en relativt ung odlingsväxt, men den har snabbt blivit en av de mest populära grönsakerna att odla själv. Det var under 1600-talet som denna grönsak började odlas som medicinalväxt, men inte förrän 1700- och 1800-talet började den användas som föda, när sockret blev vanligare och billigare på marknaden. Rabarber är egentligen en grönsak, men säljs som en frukt. Den speciella, syrliga smaken kommer främst från äppelsyra. Vanligtvis äts rabarber kokt som exempelvis kräm, saft eller i paj. Rabarbern har en väldigt hög syra som ofta kräver mycket socker vid tillagning.
En lokalproducerad nyhet på underbara rabarber
Rabarber vårens primör passar till så många saker.
Men att skapa en egen rabarbercocktail på svensk gin det kan vara årets höjdare.
Gör såhär:
Fyll glaset generöst med is.
Mät upp 4 cl Fjäre London Dry Gin.
Toppa upp glaset med Färna Odlingar mousserande rabarber.
Servera med en spröd stjälk sommarrabarber.
Några av våra härliga recept på rabarber
Underbara rabarber
BestChampagne.se, DinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.
Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!
Fredrik Schelin
Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".
Läs mer om Fredrik