Svenska flaggan
Studentfestens bästa bubbel
Skriven av Fredrik Schelin

Studentfestens bästa bubbel

Vissa lägger stor vikt vid examen genom att öppna något riktigt lyxigt. Andra anser att det som öppnas nästintill saknar betydelse. Men varför inte ta tillfället i akt och bjuda på härliga bubblor. Ibland kan det vara rätt att bara öppna en flaska gott mousserande, det blir ju aldrig fel! Det är ändå alltid läge att fira så varför inte använda denna examenshögtid till ett mysigt firande i mindre sällskap med nära och kära?

Studentfestens bästa bubbel

Känslan av ett mousserande vin är lite mer lyxigt än stilla viner. Det är hela känslan från att man hör poppet av flaskan när den öppnas. Till hur det härliga porlande bruset från bubblorna när man häller upp vinet i ett glas. När de härliga bubblorna landar på tungan. Man blir liksom lycklig, och vad kan vara mer rätt än att dela just detta ögonblick med någon man håller av?

Under ett examensfirande bjuds det gärna på plock- och eller buffémat. Vad passar då extra bra till denna mat? Buffématen består ofta till stor del av olika smaker där man behöver något uppfriskande mellan rätterna. Nämligen ett mousserande vin. Det passar inte bara bra att fira med utan även till maten. Moussen och syran i vinet bryter igenom maten och friskar upp paletten mellan tuggorna.

Här kommer tipsen på bubblorna som släcker törsten på examensbjudningen.

Varannan alkoholfri
Mousserande vin som inte gör hål i plånboken
Champagne den äkta varan
Bild från DinVinGuide

Studentfestens bästa bubbel

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer