Svenska flaggan
Mousserande vin på DryckesListan.se
Skriven av Fredrik Schelin

Mousserande vin på DryckesListan.se

Mousserande vin på DryckesListan.se en lista du kan lita på i alla väder!

Mousserande vin på DryckesListan.se

Har du någon gång stått i kön på Systembolaget och blickat över utbudet av mousserande vin och samtidigt funderat på att prova en ny flaska bubbel?  Eller ska du välja den som du redan vet hur den smakar?

Nu behöver du inte fundera längre på om du köper ”bubblet i säcken”. Vi på DryckesListan.se håller dig i handen när du ska välja, vi provar nämligen vecka efter vecka alla viner som finns på vårt monopol. DryckesListan.se presenterar varje vecka våra tre utvalda mousserande viner som håller en kvalitetsnivå som vi själva kan stå för. För att överhuvudtaget bli omskriven på våra listor är att vi i redaktionen (läs vin-skribenter) har provat vinet och sagt ärligt till oss själva att detta vin kan jag tänka mig att dricka ett glas av. Är vinet av lägre kvalitet än detta så skriver vi inte om det, det vinet kan ju av någon anledning vara deffekt, ha flaskvariation eller snart byta årgång och då få chansen åter igen. Vi har tillräckligt med vin att skriva om så det räcker till listorna året om. Favoriter kan även dyka upp flera gånger över året, ett bra vin är alltid ett bra vin tycker vi.

Vi hjälper dig i Systembolagets stora vindjungel så att det är lättare välja något nytt och spännande.

Mousserande vin på DryckesListan.se

Hur går det till när vi väljer veckans vinnare?
Som sagt, varje vin som vi tycker är tillräckligt bra att skriva om läggs in i vår databas. Varje skribent gör detta enskilt och varje vin som läggs in matchas med ett av våra nästan 2 000 recept. När skribenten skickar in vinrecensionen i systemet har också ett betyg satts på vinet. När måndag morgon kommer så väljer systemet ut de senaste recenserade vinerna i respektive kategori och listar upp de tre bästa. Voilà nu finns en ny kvalitetssäkrad lista publicerad där varje vin har ett matchande recept på passande mat till vinet.

Nästa gång du står på Systembolaget och funderar på om du ska välja något nytt så klicka in på DryckesListan.se och läs våra recensioner. Eller vänd på steken, kolla våra recept och välj vad du är sugen på och hitta vinvalet till detta!

Här följer några av mina bubbliga favoriter som alla varit guld-vinnare på DryckesListan.se
Bild från DinVinGuide

Mousserande vin på DryckesListan.se

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer