Svenska flaggan
Bubblande budgettips för hundralappen Fredrik Schelin
Skriven av Fredrik Schelin

Bubblande budgettips för hundralappen

Bubblande budgettips för hundralappen. Tips till dig som är nyfiken på bubbel med kvalitet för en mindre peng än champagne.

Jag får ofta höra ”för mig duger det gott med ett enklare bubbel” eller “att öppna en fin flaska champagne är som att strö pärlor för svinen”. Detta provocerar mig något. Jag älskar ju champagne och bubbel. Samtidigt blir jag inspirerad att förklara att det finns inget rätt eller fel när det kommer till vin. Snobbismen med meningen att det skulle vara finare att öppna en flaska champagne framför ett annat mousserande vin existerar inte längre, gudskelov.

Visst stämmer det att champagne generellt är dyrare än andra mousserande viner (inte alla) men det är inte det som är min synpunkt. Utan det centrala är vad du faktiskt tycker om! Många av oss kanske inte ens har en egen uppfattning. Utan det är först när du provar och jämför de olika vinerna bredvid varandra i likadana glas som du upptäcker vad du faktiskt gillar.

Här kommer tips som finns i hyllorna på bolaget. Varför inte köpa hem några olika typer och genomför din egen personliga provning. Du kommer bli överraskad av vad du finner. Kanske hittar du en ny favorit eller ett nytt mousserande distrikt att utforska vidare. Prova, prova, prova är devisen för att lära känna din egen personliga smak.

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Nr 7725. Pris 155 kr
Hög syra, hög sälta och högar med citrusfrukter! Sprakade och sprudlande bubblor fyllda med en fin nötig ton, nybakad croissant och gröna äpplen. Clotildes Crémant är en klass för sig.

Langlois Crémant de Loire Brut

Nr 7404. Pris 159 kr
Mäktiga mineraler, uppfriskande syror och lätt rökiga och strama smaker av citrus och nötter. Langlois Crémant är alltid lika välgjord och pålitlig. Njut den till skaldjur eller bara som den är!

Cava Stars Organic 2020

Nr 72601. Pris 119 kr
Pigg och livlig cava med en ekologisk certifiering och uppfriskande smaker av gula äpplen, mogen citrus och krämiga bubblor. Fina fisken!

Raventos i Blanc Blanc de Blanc 2019

Nr 56372. Pris 179 kr
Personligt och biodynamiskt mousserande från Spanien, gjort på lokala druvor. Vita vinbär och tranbär, rosa grapefrukt och körsbärskärnor mixas med florala toner och kraftfulla, ihållande bubblor. Vackert!

Bild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide Bild från DinvinguideBild från Dinvinguide

Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay

Nr 57601. Pris 119 kr
Bouchard Aîné & Fils från distriktet Bourgogne kommer här med ett härligt chardonnaybubbel. Smakrikt och krämigt bubbel som fyller glaset med gröna päron, vinteräpplen och nybakat bröd. Bra bubbel-valuta.

Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc 2020

Nr 7591. Pris 79 kr
Nytt ännu lägre pris på detta krämiga bubbel från Sydafrika som är proppad med gröna äpplen, gula päron och saftig apelsin. Bara att poppa detta fynd!

Pongrácz Brut

Nr 7628. Pris 125 kr
Runt och uppfriskande med skön krämig frukt som gula plommon och gula äpplen, citrus, lätt mineralsälta och bra energi! Sydafrika visar att de kan sitt bubbel.

Ferrari Brut Organic

Nr 7721. Pris 169 kr
I glaset finns vit persika, aprikos och friska äpplen. Detta kantas av lätt rostade nötter, örter och en fin stensälta som bygger på fräschören. Utmärkt till mat eller som aperitif och har massor av elegans, charm och krämiga bubblor.

Bild från Dinvinguide Bild från Dinvinguide Bild från DinvinguideBild från Dinvinguide

Bild från DinVinGuide

Bubblande budgettips för hundralappen

BestChampagne.seDinVinguide.se och DryckesListan.se är guider för alla som har matdryckvin och livsnjutning som gemensamma intressen. I DinVinguide.se finns de flesta artiklarna och på Dryckeslistan.se finns våra topplistor där vi vill hjälpa dig att göra livet godare och bättre. Våra skribenter hjälper dig med val av dryck till maten. På bägge sidor bjuder vi även på recept. Vi fyller kontinuerligt på med nya, härliga alternativ. Missa inte att kolla in varje vecka för din nya topplista. Missa inte heller BestChampagne där vi djupdyker i mousserande viner och framförallt champagne.

Välkommen att utforska mat och dryckesvärlden med oss!

//Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin

Fredrik Schelin är vinskribenten, författaren och champagnekännaren som ligger bakom böckerna ”Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska” samt "CHAMPAGNE och andra bubblor".

Läs mer om Fredrik

Läs mer