3 november 2024
The Hermit Crab 2022
Flaska- Vitt vin
Passar till: Fläsksida med plommon & apelsin
149:-
3 november 2024
Flaska- Vitt vin
Passar till: Fläsksida med plommon & apelsin
149:-
Passar med
Att servera speciella snapsar till julbordet slog igenom under 1990-talet och är därmed ett relativt nytt fenomen i akvavitens långa historia. Syftet med julsnapsen är att passa flera olika rätter på julbordet samtidigt som kryddningen värmer och skapar julkänsla. Förutom de klassiska akvavitkryddorna kummin, fänkål och anis tillsätts exempelvis ingredienser så som kanel, nejlikor, kardemumma, pomerans, cognac, whisky, dadlar samt citron och apelsin. – Att servera julsnaps har blivit en trevlig tradition som hjälper till att lyfta smakerna på julbordet. Samtidigt har de olika julsnapsar sina egna egenskaper som gör att de passar extra bra till vissa rätter, säger Jonas Odland, Aquavit Master Blender på O.P. Anderson Distillery. Det allra viktigaste är dock att inte servera julsnapsen för kall då kylan dämpar de härliga smakerna. Inför årets lansering har kocken Viktor Westerlind, tidigare vinnare av Årets Kock, tagit fram en ny rätt till varje julsnaps. Genom moderna tolkningar av julbordsklassikerna sill, lax, skinka och ost, har han skapat perfekta smakmatchningar med de olika snapsarna.